Koe nämä Afrikan kohteet kerran elämässä

Safareita, villieläimiä, tropiikkia... Monimuotoinen Afrikka tarjoaa matkaajalle taikaa ja ikimuistoisia elämyksiä. Koe nämä kohteet ainakin kerran elämässä.

Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Afrikan eteläisimmässä kärjessä sijaitseva Kapkaupunki on kokemisen arvoinen luontonsa ja historiansa puolesta. Läheiset turistikohteet Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha sekä Blauuwberg Beach ovat vain lyhyehkön ajomatkan päässä kaupungista. Hyväntoivonniemen luonnonsuojelualueella voit nauttia merinäköaloista, patikointireiteistä sekä kohtaamisista villieläinten kanssa. Mikäli olet kiinnostunut polittiisesta historiasta, tutustu Kapkaupungin edustalla sijaitsevaan Robben Islandiin, jonka vankilassa poliitikko Nelson Mandela vietti 27 vuotta.

Masai Maran kansallinen suojelualue, Kenia

Kenialle kuuluvalla Masai Maran kansallisella suojelualueella elää yli 1,3 miljoonaa vaeltavaa gnuta sekä saalistavia petoeläimiä. Alueella voi seurata hienoa luonnon tarjoilemaa näytelmää, kun joka vuosi heinäkuusta lokakuuhun riehakkaat gnut ja muut laiduntajat vaeltavat alueen läpi ja ylittävät krokotiileja kuhisevan Mara-joen tähtäimenään Serengetin kansallispuiston vihreät laitumet.

Mauritius

Intian valtameressä sijaitseva trooppinen paratiisisaari Mauritius on yksi Afrikan vakavaraisimmista matkakohteista. Maan modernin pääkaupungin Port Louisin vilinää täynnä oleva satama, eläväinen rantakatu ja vilkkaat markkinat tarjoilevat matkailijalle reilusti tekemistä. Suurin osa turisteista kuitenkin suunnistaa kohti rantalomakohteita, näistä yhtenä esimerkkinä sukeltajien suosima kaupunki Flick en Flack. Black River -alue taas on ihanteellinen kohde niille, jotka tahtovat kokeilla syvänmerenkalastusta.

Sansibar, Tansania

Sansibar on joukko Tansanialle kuuluvia saaria. Saaret sijaitsevat Intian valtameressä noin 25 kilometrin päässä Tansanian rannikosta. Saaret ovat henkeäsalpaavan kauniit ja oiva paikka paeta maailmaa. Sansibarilla voit nauttia kirkkaasta turkoosinsinisestä vedestä, kahlata matalissa hiekkasärkisssä ja tutkia pieniä, vielä lähes autioita saaria. Voit myös tutustua Sansibarin kaupungin vanhoihin kortteleihin tai saariston pieniin kalastajakyliin.

Marrakech, Marokko

Marrakechin vanhan kaupungin Medinan kapeiden ja mutkittelevien kujien tunnelmaan on helppo heittäytyä. Kujilla tuoksuvat eksoottiset mausteet ja paikallisen myyjät kaupustelevat myyntikojuissaan. Iltapäivän voit viettää kuuluisassa Jardin Majorelle -puutarhassa minttuteetä siemaillen. Päivä Marrakechissa kannattaa lopettaa katsellen ajattoman kaupungin taakse laskevaa aurinkoa.

Mombasa, Kenia

Kenian rannikolla sijaitsevan Mombasan rantahotellit houkuttelevat matkailijoita auringon, hiekan ja surffauksen pariin. Kaupunkiin on historian saatossa sekoittunut niin arabialaista, intialaisita kuin eurooppalaistakin kulttuuria, joten tarjolla on myös vivahteikas tarjonta nähtävyyksiä. Kaupungissa voit myös matkustaa tuk-tukilla, kolmipyöräisellä auto-riksalla.

Victorian putoukset, Zimbabwe

UNESCON:n maailmanperintökohteisiin kuuluvat Victorian putoukset sijaitsevat Zimbabwen ja Sambian rajalla Samberi-joessa. Victorian putousten korkeus on melkein kolme kertaa Niagaran putousten verran. Putoukset muodostavat maailman suurimman putoavan vesiryöpyn ja sen voima onkin muodostanut alueelle lukuisia kapeita solia.

Pyramidit, Egypti

Afrikan koillisosan Egypti tunnetaan pyramideistaan. Nämä näyttävät rakennelmat rakennettiin vuosituhansia sitten haudoiksi, joilla haluttiin suojella ja turvata faaraoiden sieluja. Kerran elämässä nähtävät pyramidit sijaitsevat Cairon laitamilla Gizan ja Abu Rawashin pyramidialueilla.

Kilimanjaro, Tansania

Tansanian ja Kenian rajalla sijaitsevan Kilimanjaro-vuoren korkein huippu on 5895 metriä korkea ja on näin ollen Afrikan korkein vuori. Kolmesta sammuneesta tulivuoresta muodostuvaa vuorta ympäröi Kilimanjaron kansallispuisto, joka on myös yksi UNESCO:n maailmanperintökohteesta. Vuorelle tehdään vaellusretkiä.

Krugerin luonnonpuisto, Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikassa sijaitseva Krugerin luonnonpuisto on yksi Afrikan suurimmista puistoista. Puisto on yli 500 lintulajin, 100 liskon ja 150 nisäkkään koti, sekä useiden arkeologisten kaivausten ja laajan puiden ja kukkien lakikirjon tyyssija. Seikkailijat voivat tutustua alueeseen maastoauton kyydissä, viidakossa patikoiden tai ihastella sitä yläilmoista kuumailmapallolla.

Seychellit

Seychellien tasavalta eli Seychellit on 115 saaren saaristo Intian valtameressä, ja on yksi Afrikan turvallisimmista matkakohteista. Paratiisimaisen Seychellien luonto on monimuotoista ja saarilla tavataankin yli 1000 kalalajia, 75 harvinaista kasvilajia ja valtavia koralliriuttoja. Saarilla elää myös yksi maailman suurimmista merilintujen yhteisöistä.

Lähteet: Tripadvisor, Maragates, Wikipedia

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja