Metsästämään Afrikkaan? Näin pääset matkaan!

Jos Suomen salot on kierretty ja rusakkopaisti alkaa maistua puulta, Afrikassa savannia ja eksoottisia eläimiä riittää. Kun haluat lähteä Afrikkaan metsälle…

Ota yhteyttä suomalaiseen matkanjärjestäjään. Voit myös etsiä paikallisen yhteyshenkilön ja lähteä matkaan itsenäisesti.

Hoida luvat kuntoon. Metsästyslupa anotaan kohdemaasta, mutta viralliset tahot saattavat vaihdella. Apua saat paikallisilta metsästysjärjestöiltä. Jotta saat tuoda trofeen (metsästysmuisto) mukanasi Suomeen, sinun pitää anoa niin kutsuttua CITES-lupaa Suomen ympäristöministeriöltä. Kaikille lajeille lupaa ei tarvita, mutta esimerkiksi norsun, leopardin ja ruskeakarhun trofeet hävitetään muuten tullissa.

Huomioi, että metsästysluvat ovat maa- ja eläinkohtaisia. Pienimmän antiloopin saa ampua 50 eurolla, mutta norsusta pitää pulittaa jo 20 000 euroa.

Vie mukanasi oma ase tai vuokraa sellainen paikan päällä matkanjärjestäjältä. Huomioi jo etukäteen, että välineistö vaihtelee metsästettävän eläimen mukaan. Kymmenkiloisesta antiloopista ei jää mitään jäljelle norsukiväärillä. Toisaalta antilooppikin voi vaatia suuren pyssyn: isoin laji painaa 1 200 kg.

Hanki tai varmista afrikkalaisen ammattimetsästäjän mukana olo – ilman sitä metsästäminen Afrikassa on laitonta ja turistimetsästäjälle vaarallista. Ammattikunta on erittäin arvostettu ja koulutus vaativa. Näitä ammattilaisia löytyy koko Afrikasta yhteensä vain noin 150.

Ota selvää paikallisista sääoloista. Parasta metsästysaikaa Afrikassa on kuiva kausi kesäkuun alusta lokakuun loppuun.

Lähde: Kokenut metsästäjä Juhani Sinisalo

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat