Mari halusi antaa vähävaraiselle ystäväperheelleen kunnon joulun ja pyysi ihmisiltä apua – sitten seurasi valtava yllätys: "Tuli itku, kun luin niitä viestejä"

Kuopiolainen Mari Kauppinen halusi, että hänen vähävarainen ystäväperheensä saisi viettää kunnon joulun. Yksin hänen tulonsa eivät siihen riittäneet kuitenkaan riittäneet, joten hän päätti pyytää apua Facebookin Kuopion Puskaradio -ryhmässä.

Millaista on köyhyys Suomessa? Katso video!

Tositarinoita köyhyydestä Suomessa 7:08

Lopputulos yllätti. Useat kymmenet ihmiset ryhtyivät tarjoamaan apuaan ja lahjoituksia.

– Tuli itku, kun luin niitä viestejä. Ihmisiä oikeasti kiinnostaa vielä lähimmäisten hyvinvointi, Kauppinen kertoo MTV Uutisille.

Ystäväperheen toivelista oli vaatimaton: perinteiset jouluruoat, muutamia leluja kahdelle lapselle ja kylpytakit molemmille vanhemmille. 

– Nyt he saavat varmaan ikimuistoisimman joulun koskaan, toteaa Kauppinen. 

Valtavat määrät apua

Kauppinen julkaisi päivityksen Facebookissa perjantaina. Nyt lauantaina se on kerännyt jo lähes 700 tykkäystä ja 60 kommenttia.

Kauppisen mukaan avuntarjouksia on tullut 50. Se on jo liikaa yhdelle perheelle ja osasta on pitänyt jo kieltäytyä. Kauppinen onkin yrittänyt ohjata apua eteenpäin.

– Yksityisviestejäkin on tullut ihan järjetön määrä. Ihmiset haluavat lahjoittaa rahaa, tuotteita, ruokaa ja lahjakortteja. He haluavat myös leipoa ja auttaa lastenhoidossa, hän kertoo. 

Nyt Kauppinen vie ihmisten lahjoittamat tavarat perheelle ja välittää myös muun avun perille. Hän käyttää perheen myös ruokakaupassa ostoksilla. 

Kauppinen on liikuttunut ihmisten hyväntahtoisuudesta. 

– Perheellä ei olisi ollut rahallisesti tai ajallisesti varaa tällaiseen. Ajattelin aluksi, että esimerkiksi yrittäjät saattaisivat haluta lähteä mukaan ja sittenhän niitä avunantoja tuli todella paljon, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat