Mainos

Heikki Hursti: Köyhien tilanne menee koko ajan huonompaan suuntaan

0:31

Vähävaraisten itsenäisyyspäivä- ja joulujuhlassa poliitikot taputtavat joka vuosi Heikki Hurstia olalle ja kehuvat hänen hyvää työtään, mutta eivät tee ongelmien syille mitään.

– Tilanne menee koko aika huonompaan suuntaan. Hallituksen pitäisi ottaa talvisodan kaveria ei jätetä -henki muunakin kuin iskulauseena, Hursti viestittää ihmisten hätää.

Hän odottaa vähävaraisten joulujuhlaan Helsingin Messukeskukseen noin 1 600–1 800:aa osallistujaa. Lisäksi Hurstin järjestö lähettää nelisensataa joulupakettia tarvitseville.

Heikki Hurstin mukaan ruoka-apuun keskittyviä kansalaisjärjestöjä on syntynyt viime vuosina kuin "sieniä sateella eri puolille maata".

Hän on auttanut useita järjestöjä käynnistämään toimintaansa esimerkiksi vierailemalla paikan päällä ja tarjoamalla neuvojaan puhelimitse.

– Aina, kun avaamme ruokajaon ovet Helsinginkadulla, noin 3 000 ihmistä käy paikalla. Kymmenen vuotta sitten kävijöitä oli kolmisensataa, Hursti kertoo.

Hänen mielestään hädänalaisten auttaminen kuuluisi ensisijaisesti valtiovallalle.

– Jos ihmisten hyvinvointi hoidettaisiin muulla tapaa ja me jäisimme tarpeettomiksi, keksisimme kyllä jotain muuta tekemistä, Hursti sivaltaa.

Leikkaukset kohdistuvat köyhiin

Leipäjonoissa näkee erilaisia surullisia ihmiskohtaloita. Yhtenä esimerkkinä Hursti mainitsee yksinäiset ja rahattomat vanhukset. Toinen esimerkki ovat kymmeniä ja satoja työhakemuksia lähettäneet ihmiset, jotka eivät ole saaneet edes vastausta hakemuksiinsa.

– Meille tulee viestien ja kirjeiden kautta lohduttomia purkauksia omasta tilanteesta ja vähävaraisuudesta.

Hurstin mielestä poliittinen järjestelmä ei aja vähävaraisten asiaa vaan jotain aivan muuta. Esimerkkinä tästä hän mainitsee leikkaukset.

– Ymmärrän, että säästöjä pitää tehdä, mutta jos ne koskevat aina heikkotuloisempia, ollaan hakoteillä.

1:56

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.