Mainos

Klaukkalalaisisän kauhunhetket: Varas tunkeutui perheen autoon parkkipaikalla – kolme pientä lasta istuivat kyydissä, kun epäilty huumekuski kaasutti paikalta

Nurmijärven Klaukkalassa sattui perjantaina poikkeuksellinen välikohtaus, jossa mies vei käynnissä olleen auton pikaruokaravintolan parkkipaikalta. Autossa istui tapahtuma-aikaan auton omistajan kolme pientä lasta. Tilanne päättyi, kun perheenisä juoksi auton kiinni ja pahoinpiteli varasta.

Ennen tilannetta auton omistaneen perheen vanhemmat olivat olleet asioimassa hampurilaisravintolassa. Lapset olivat odottaneet autossa parkkipaikalla. Auto oli ollut käynnissä ja sen ovet lukitsematta.

Rikoksista epäilty, vuonna 1983 syntynyt helsinkiläismies oli nähnyt tilaisuutensa ja hypännyt autoon. Mies oli kaasuttanut parkkipaikalta. Hän joutui kuitenkin pysähtymään pian liikennevaloihin parkkipaikan lähistöllä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että perheenisä ennätti puuttumaan tilanteeseen nähtyään, että auto oli lähtenyt omille teilleen.

– Hän oli juossut siitä nurmikon poikki risteykseen ja estänyt auton liikkeellelähdön, avannut oven ja saanut kuljettajan ulos autosta.

Lylykankaan mukaan tapauksen molempia osapuolia epäillään nyt rikoksista.

Pitkä liuta epäiltyjä rikoksia

Auton luvatta käyttöönsä ottanutta vuonna 1983 syntynyttä helsinkiläismiestä epäillään useista rikoksista.

Poliisi epäilee miestä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, vapaudenriistosta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lisäksi miehen uskotaan olleen tapahtuma-aikaan huumeen vaikutuksen alaisena, niinpä häntä epäillään myös rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Perheenisää puolestaan epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Rikosepäilyt johtuvat siitä, että mies oli lyönyt autovarasta autosta ottamallaan esineellä saatuaan tämän kiinni.

Tutkinnanjohtaja Lylykangas haluaa erikseen korostaa sitä, että poliisi joutuu tutkimaan puolueettomasti kummankin osapuolen menettelyn tilanteessa. 

Lakiin kirjatun yleisen kiinniotto-oikeuden nojalla perheenisällä oli kyllä oikeus puuttua havaitsemaansa autovarkauteen. Poliisi joutuu kuitenkin selvittämään, ylittikö mies oikeutensa pahoinpidellessään autovarasta esineellä. Myöhemmin asiaan ottaa kantaa syyttäjä ja lopulta mahdollisesti myös tuomioistuin.

– Emme voi sivuuttaa olankohautuksella sitä kysymystä, onko auton omistaja käyttänyt enemmän voimakeinoja kuin mitä on sallittu, Lylykangas kommentoi.

"Mitäpä isä ei lastensa eteen tekisi"

Poliisilta liikenee kuitenkin ymmärrystä perhettään puolustaneelle isälle.

– Mitäpä isä ei lastensa eteen tekisi. Tämä on siinä mielessä järkyttävä tapaus – kun näkee, että oma auto menee tuolla ja että sitä ajaa joku muu. Ja kun lapsetkin ovat vielä kyydissä, Lylykangas pohtii.

– Tämä päättyi kuitenkin siinä mielessä hyvin, että lapset ovat turvassa, eikä kenellekään aiheutunut tilanteesta pahempia vammoja, hän jatkaa.

Lylykankaan mukaan auton vieneellä miehellä ei vaikuttaisi olleen minkäänlaista tarkoitusta "kidnapata" lapsia.

– Kyse on ollut siitä, että henkilöllä on ollut tarvetta saada auto käyttöönsä, Lylykangas muotoilee.

– Voisikin sanoa varoituksen sanana, ettei Suomi ole mikään lintukoto, jossa voisi jättää auton pysäköintipaikalle käyntiin ja ovet avoinna. Voi olla, että tilaisuus tekee varkaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja