Mainos

Kiviniemi: Hallitus ei ole lepsu

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi ihmettelee MTV:n SuomiAreenassa Porissa puhjennutta keskustelua hallituksen jämäkkyydestä. Useat puolueiden puheenjohtajat olivat sitä mieltä, että viime aikaisissa Venäjä-kiistoissa suomalaiset poliitikot ja eritoten Suomen hallitus on ollut liian lepsu.

Rkp:n puheenjohtajan Stefan Wallinin mielestä Suomessa ollaan oltu liian ymmärtäväisiä ja nöyriä suhteessa Venäjään.

- Ei pidä aina olla niin ymmärtäväinen ja pyytää ikään kuin etukäteen anteeksi sitä, että meillä on asiat tietyllä tavalla, Wallin lataa.

Vihreiden puheenjohtajan Anni Sinnemäen mielestä poliitikkojen pitää olla tiukkoja Venäjä-kysymyksissä.

- Meidän täytyy suhtautua Venäjällä nousseisiin Suomea koskeviin kysymyksiin aika tiukasti ja antaa heidän ymmärtää, että Suomessa noudatetaan suomalaista lainsäädäntöä. Meidän pitää olla valppaana siinä, jos venäläistä vähemmistöä käytetään ikään kuin venäläisen sisäpolitiikan välineenä, muotoilee Sinnemäki.

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen taas on sitä mieltä, että hallituksen pitäisi olla yksinkertaisesti jämäkämpi.

- Olisin toivonut, että hallituksen piiristäkin olisi voimakkaammin todettu se, että me emme tarvitse mitään erillistä komissiota Venäjän ja Suomen lapsiasioiden hoitamiseen.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi sanoo ihmettelevänsä SuomiAreenassa käytyä keskustelua, jossa "hallitus ei muka sanoisi suoraan" .

- Elintarvikekiistaa koskevassa puolen tunnin keskustelussa presidenttien kanssa puhuimme nimenomaan ongelmista hyvin suoraan. Nostimme kissan pöydälle, eikä se kissa ollut Rontti, Kiviniemi heittää.

Kiviniemen mielestä myös Venäjän nostamassa lapsiasiassa on toimittu oikein.

- Olen aivan samaa mieltä siitä, että lapsiasiamiehen ehdotus oli aivan absurdi, mutta Suomen lapsiasiainvaltuutettu vastasi hänen kysymykseensä ja siten toimimme oikein.

MTV:n SuomiAreenassa keskustelua johtivat MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila sekä politiikan- ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Eeva Lehtimäen juttu Porista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.