Mainos

Kiviniemi: En ole saanut tukea Nuorisosäätiöltä

Pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi sanoo, ettei hän ole missään vaiheessa pyytänyt tai saanut vaalitukea Nuorisosäätiöltä. Pääministerin mukaan Yle toistaa vanhoja väitteitä, joihin hän on vastannut samalla tavalla jo viime elokuussa.

Kiviniemi tarkensi tiedotustilaisuudessa saaneensa vuonna 2007 tukea 500 euroa Vahvan keskustan tie -yhdistykseltä, joka vasta seuraavana vuonna sai tukea Nuorisosäätiöltä.

- Tuo viidensadan euron tuki on ilmoitettu asianmukaisesti vaalirahailmoituksessani, eikä tuo tuki liity millään tavalla Nuorisosäätiöön, sanoo Kiviniemi MTV3:n Uutisille.

Ylen Ajankohtaisen Kakkosen mukaan poliisi epäilee, että Nuorisosäätiö on rahoittanut keskustan nykyisistä ministereistä Kiviniemeä, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrystä sekä sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehulaa.

Kiviniemi ei osaa sanoa MTV3:n Uutisille, miten hänen nimensä on joutunut epäiltyjen listalle.

- Se on hämärän peitossa, enkä lähde sitä arvuuttelemaan.

Rehula kiistää väitteet

Rehula (kesk.) sanoo, ettei hän ole ollut tekemisissä Nuorisosäätiön kanssa vaaliraha-asioissa. Hän toivoo tarkennusta Ylen esittämiin väitteisiin.

Kiviniemen mielestä Rehulan tapauksessa on kyse samantyyppisestä erheestä kuin Kiviniemen omassa tapauksessa.

- Sen tiedän, että Juha Rehulan tapauksessa on vähän samantyyppisestä erehdyksestä kyse.

Rehula sanoo, ettei hän näiden tietojen perusteella tiedä, mistä häntä syytetään. Hän sanoo tutkineensa vaalirahoituksensa alkuperää kampanjapäällikkönsä kanssa, mutta varsinaisia yhteyksiä Nuorisosäätiöön ei ole löytynyt.

Sen sijaan Nuorisosäätiöltä myöhemmin rahaa saanut Vahvan keskustan tie -yhdistys on tulouttanut Rehulalle yhden seminaarilipun vuonna 2007.

"Keskustan saavutukset merkkaavat vaaleissa"

Mari Kiviniemi ei usko, että Nuorisosäätiön vaalirahakohu vaikuttaa keskustan menestykseen seuraavissa vaaleissa. Kiviniemen mielestä keskustan saavutukset puhuvat enemmän puolueen menestyksen puolesta vaaleissa.

Kiviniemi sanoo, että vaalirahakohu kohdistuu kaikkiin puolueisiin yhtä lailla.

- Se on ilman muuta selvää, että kaikki saavat siitä osansa. Nuorisosäätiö on ollut sekä käytännössä että juridisesti erillinen säätiö keskustasta, Kiviniemi painottaa.

Kiviniemen mielestä Nuorisosäätiön vaalirahakohu on ennen kaikkea kiusallinen.

- Tottakai tämä on kiusallista, varsinkin kun tämä tehdään jo toista kertaa. Olen kuitenkin oppinut politiikassa, että ei kannata provosoitua kun provosoidaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.