Mainos

Kiusaaminen netissä

Netti ei ole lapselle pelkkä peli- tai leikkipaikka. Netissä tavataan muita lapsia, muodostetaan kaveriporukoita ja keskustellaan asioista. Virtuaalimaailma on sanana aika korkealentoinen, mutta lapsen kannalta totta.

Netti on lapselle toinen maailma. Valitettavasti siellä pätevät kaikki tämän maailman kirjoittamattomat säännöt: aina on joku jota kiusataan, ja aina joku joka kiusaa.

Lapsia kiusataan netissä usein eri tavoin. Keskustelupalstoilla nimimerkin turvin voi solvata. Jos yhteystietonsa tulee antaneeksi, kiusaaminen voi siirtyä keskustelupalstoilta lapsen omaan puhelimeen tai sähköpostiin. Pahimmissa tapauksissa kiusatulle voidaan perustaa oma haukkumasivusto.

Kysy lapseltasi kiusataanko häntä tai tietääkö jonkun jota kiusataan. Tai onko jopa itse syyllistynyt kiusaamiseen. Nettikiusaamiseen on aina puututtava.

Lapsi on ovela myös nettikiusaamisessa. Vaikka itsestä toisen lapsen viestit tuntuisivat harmittomilta, niihin on yleensä kätketty jotain, joka loukkaa kiusattua todella syvältä.

Nettikiusaaminen poikkeaa normaalista kiusaamisesta: kiusaaminen ei välttämättä lopu koulun tai ympäristön vaihtoon. Verkossa kontaktit ovat laajemmat kuin uskotaankaan.

Lue myös Adalminan artikkeli:Apua nettikiusaamisesta kärsivälle

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.