Mainos

Kittilässä valiokunta selvittämään kunnanjohtajan erottamista

Levin hissihankinnasta tehdyn tutkintapyynnön seurauksena Kittilän kunnassa tehty aloite kunnanjohtajan erottamiseksi eteni tänään kunnanvaltuustossa.

Valtuusto hyväksyi äänin 21-6 ylimääräisen valiokunnan perustamisen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Aloitteen asiasta teki kaksi viikkoa sitten enemmistö kunnanvaltuutetuista. Nyt perustettu tilapäinen valiokunta selvittää kunnanjohtajan erottamista tai siirtämistä toisiin tehtäviin. Valiokunnalle ei ole annettu määräaikaa, mutta valtuutettujen tekemässä aloitteessa asiaa on vaadittu käsiteltäväksi kiireellisenä.

Taustalla Levin hissikiista

Kunnanjohtaja Anna Mäkelä oli viime joulukuussa tekemässä tutkintapyyntöä Levi Ski Resortin hissihankintaan liittyen. Hissiyhtiössä epäiltiin toimitusjohtaja Jouni Palosaaren toimineen yhtä hissinvalmistajaa suosivasti kilpailutuksessa. Kittilän kunta on enemmistöomistaja hissiyhtiössä.

Kunnanhallitus peruutti kunnan nimissä tehdyn tutkintapyynnön jo joulukuun puolivälissä. Sen jälkeen Kittilän kunnan luottamuselimissä on kunnanjohtajalta on vaadittu selvityksiä toimistaan ja hän on niitä kirjallisina toimittanut. Kuntaliitoltakin on kaksi kertaa kysytty, kuuluuko tutkintapyynnön tekeminen kunnanjohtajan toimivaltaan. Kuntaliitto on kahdesti vastannut sen kuuluvan.

Maaliskuussa hissiyhtiön hallitus laitettiin uusiksi ja uusi hallitus otti saman tien marraskuussa hyllytetyn Jouni Palosaaren takaisin toimitusjohtajaksi. Hissiyhtiön nimissä tehty tutkintapyyntö peruttiin. Huhtikuussa syyttäjä teki päätöksen Palosaareen kohdistuvan rikostutkinnan lopettamisesta.

Kunnanjohtaja Anna Mäkelä kommentoi MTV Uutisille, että uusimmat käänteet ovat jatkumoa joulukuussa alkaneille tapahtumille.

– Minua painostettiin peruuttamaan tutkintapyyntö ja kun en siihen suostunut, sanottiin suoraan että vaikeuksia seuraa.

Mäkelä ei halua nimetä, kuka tai ketkä häntä olisivat painostaneet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.