Kitaristi Emppu Suhonen ei välittänyt Euroviisuista – sitten tuli The Rasmus, joka muutti kaiken: "'Siinä on jotain henkimaailman asioita"

Näin The Rasmus -kitaristi Emppu Suhonen reagoi nostalgiseen otokseen 8:19
Erikoishaastattelussa Emppu Suhonen: Näin hän vastaa neljään polttavaan kysymykseen.

Emppu Suhosen mukaan tie The Rasmukseen tuntuu tähtiinkirjoitetulta. 

The Rasmus julkisti tänään maanantaina 17. tammikuuta Uuden Musiikin Kilpailussa kuultavan kappaleensa Jezebelin. Yhtyeen uunituore kitaristi Emppu Suhonen paljastaa, että hänen kiinnostuksensa Euroviisuja kohtaan on kasvannut vasta hiljattain. 

– Kisan profiili on muuttunut vuosien varrella. Euroviisut olivat mielessäni pitkään vanhempieni juttu. 20 vuotta sitten vanhempani ja perheeni kokoontuivat aina johonkin seuraamaan viisuja. Se oli silloin jotenkin sellainen äitien ja isien juttu. Viime vuonna seurasin viisuja jo itsekin aktiivisesti, Suhonen kertoo MTV Uutisille.

Suhonen kertoo saaneensa runsaasti positiivista palautetta maailmanlaajuisesti liittymisestään The Rasmukseen. Suhosen polku rock-yhtyeeseen näyttäisikin olevan niin sanotusti tähtiinkirjoitettu, sillä yhtymäkohtia kitaristin ja The Rasmuksen väliltä löytyy jo pitkän ajan takaa. Suhonen itse on ollut jo alakouluikäisenä seuraamassa tulevan bändinsä harjoituksia. 

– TikTak ja The Rasmus ovat molemmat kotoisin Helsingin Suutarilasta. En ole ollut The Rasmus-paita päällä fanittamassa, mutta olen seurannut yhtyeen uraa aina sivusilmällä.

Suhonen itse on ollut jo alakouluikäisenä seuraamassa tulevan bändinsä harjoituksia. 

– Rasmuksen jätkät olivat itselleni hyvä esimerkki siitä nuorempana, että musaa voi tehdä ammattimaisesti. He olivat noin 5 vuotta meitä TikTak-jäseniä vanhempia ja raivasivat omalla tavallaan tietä. Sillä oli iso vaikutus, Suhonen muistelee.

The Rasmuksen ehdotus bändiin liittymisestä ja koesoitosta tuli Suhoselle täytenä yllätyksenä viime syksynä.

– Istahdin kotona sohvalle ja olin hetken aikaa leuka lattiassa. Jouduin hetken puhaltelemaan ja pureksimaan tarjousta, vaikka tiesin heti lähteväni mukaan. Tämä oli sellainen asia, johon minun täytyi ehdottomasti sanoa kyllä.

Koesoitto meni Suhosen osalta purkkiin. Henkilökemiat natsasivat, ja yhdessä soittaminen tuntui alusta lähtien luontevalta. Suhonen olikin ensimmäinen ja ainoa kitaristiehdokas.

– Jäbätkin sanoivat koesoittoni jälkeen, että he palaavat asiaan, vaikka olivat tehneet päätöksen jo siinä tilanteessa. Kun kerroin äidilleni liittyneeni uuteen bändiin, hän kyselikin jo seuraavaksi mitäs Lauri Ylösen äidille kuuluu. Silloin asia iski tajuntaani, että meillähän on paljon historiallisia yhtymäkohtia, Suhonen nauraa.

Suhonen hämmästeleekin sitä, miten oma osallisuus bändissä tuntuu tähtiinkirjoitetulta asialta.

– Siinä on jotain henkimaailman asioita. Minulle tuli tunne, että tämän kuuluu mennä näin. Kaikki on tuntunut siltä, kun olisin ollut osa bändiä pidempäänkin. Samaan aikaan kaikki on hullua ja suurta ja toisaalta todella tuttua ja arkipäiväistä.

Itse kisakappale Jezebel oli sävelletty jo ennen Suhosen liittymistä bändiin. Nauhoituksissa hän kuitenkin soitti jo kitararaidat lopulliseen versioon. 

Yhtyeen mukaan Jezebel on biisi vahvoille ja itsenäisille naisille, jotka kulkevat omia polkujaan.

– Keskustelimme Laurin kanssa ja hämmästelimme sitä, kuinka teksti tuntui kertovan juuri itsestäni. 

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava Euroviisuedustaja valitaan 26.2.2022 Turun Logomon UMK22-tapahtumassa. Finaalilähetys nähdään ja kuullaan suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä. 

Lue myös:

    Uusimmat