Hämmentävä puhelu The Rasmukselta muutti TikTakista tutun Emppu Suhosen elämän: "Menee ehdottomasti top 5 -listaani"

2:45
Tässä ovat vuoden 2022 UMK-finalistit – yksi heistä on Suomen euroviisuedustaja

Tiktakista tuttu Emppu Suhonen on The Rasmuksen uusi kitaristi.

Uuden Musiikin Kilpailun finalisti The Rasmuksen kokoonpano muuttui hiljattain, kun pitkäaikainen kitaristi Pauli Rantasalmi jättäytyi yhtyeestä pois omasta tahdostaan. Yhtye tiedotti tilanteestaan Instagramissa sunnuntaina 9. tammikuuta.

– Olen päättänyt erota bändistä ja etsiä uusia seikkailuja ja haasteita elämääni. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat mahdollistaneet tämän matkan, erityisesti kaikkia upeita faneja, parhaista hetkistä ja muistoista. Rakastan teitä, Rantasalmi kirjoitti Instagramissa.

Ilman kitaristia yhtye ei kuitenkaa kauaa ollut. Puikkoihin hyppäsi kolme päivää ilmoituksen jälkeen virallisesti TikTak-yhtyeestä tunnettu kitaristi Emppu Suhonen.

– Ajattelimme, että olisi siistiä löytää suomalainen kitaristi tähän bändiin. Lähdimme testaamaan yhtä kitaristia, johon lopulta jäimme. Hän oli Emppu Suhonen, yhtyeen rumpali Aki Hakala paljastaa MTV Uutisille.

Vaikka Suhonen tunnetaan lahjakkaana kitaristina, pääsy bändiin ei auennut ilman näyttöjä.

– Laitoimme hänet koville ja pyysimme, että hän treenaisi pari biisiä. Ensitahdeista lähtien tuntui todella hyvältä soittaa hänen kanssaan. Myös kemiamme loksahtivat kohdalleen. Empulla on hieno läsnäolo ja hyvät jutut. Hänellä on myös mieletön energia, joka vakuutti meidät. Emme keksineet yhtään syytä, miksei Emppu olisi Rasmuksen uusi kitaristi, Hakala lisää.

Suhonen paljastaa, että puhelu legendaariselta yhtyeeltä tuli melkoisena yllätyksenä. 

– Se oli hämmentävä hetki elämässäni, menee ehdottomasti top 5 -listaani, Suhonen myöntää.

Paikkansa lunastettua Suhonen tiesi myös sen, että hänellä oli edessään suuri elämänmuutos. Mikäli koronakurimuksesta päästään, on hänellä edessään ensi syksynä useita valtioita kattava kiertue rockyhtyeen kanssa. 

– Vaikka kyseessä on suuri elämänmuutos, samaan aikaan kaikki on ollut todella luontevaa. Tuntuu, että olen oikeassa paikassa tässä yhtyeessä.

Harva tietääkään sitä, että Suhonen on tuntenut ja seurannut The Rasmusta yhtyeen alkumetreiltä lähtien.

– Olemme kotoisin samalta alueelta. Olen joskus alakouluikäisenä mennyt kuuntelemaan varhaisen The Rasmus -yhtyeen bänditreenejä Suutarilassa omien kavereideni kanssa. Sillä porukalla perustimme TikTakin. Olen koko ajan seurannut yhtyeen uraa, mutta samalla tehnyt omia juttujani toisaalla. Ympyrä sulkeutuu siis, Suhonen kertoo.

Suhonen tiedostaa vastuunsa olevan kova, mutta se ei häntä kauhistuta. 

– Totta kai tiedostan kognitiivisella tasolla, että saappaat ovat isot. Olen tottunut tekemään paljon töitä ja olemaan mahdollisimman hyvä. Ajattelen, ettei minun kannata tässä tilanteessa pohtia valtavia saappaita, joihin olen hypännyt vaan mielummin nauttia tästä matkasta näiden upeiden tyyppien kanssa.

Yhtyeen hyvä yhteishenki huokuu myös ulkopuolisille, sillä jäsenet vitsailevat toisilleen tuon tuosta.

– Empulla on itseasiassa aika isot saappaat. Yli polven pituiset, basisti Eero Heinonen vitsailee.

The Rasmus on yksi seitsemästä UMK-finalisteista, joista yksi valitaan edustamaan Suomea Torinossa järjestettävissä Euroviisuissa. Yhtyee kisakappale Jezebel julkaistaan maanantaina 17.1. klo 00.00.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja