Kirurgit poistivat syöpäpotilaalta vahingossa väärän osan suolistosta – sairaalassa ollut aiemminkin vakavia ongelmia

Hoitovirheellä vakavat seurauksen – Minnan jalat jääneet eripituisiksi 0:32
Hoitovirheellä voi olla vakavia seurauksia. Minna Kuorikoski on tehnyt elämässään kaksi kertaa potilasvahinkoilmoituksen virheellisestä hoidosta. Hoitovirheiden takia Kuorikosken jalat ovat muun muassa jääneet eripituisiksi.

Australiassa sijaitseva upouusi terveydenhuoltolaitos on ollut viikon ajan uutisotsikoissa sairaalassa tapahtuneen vakavan hoitovirheen vuoksi, kertoo paikallinen uutissivusto news.com.au.

Koko vyyhti sai alkunsa viime viikolla, kun syöpää sairastanut potilas siirrettiin leikattavaksi Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa sijaitsevaan yliopistolliseen sairaalaan.

Tämänhetkisten tietojen mukaan miehen potilastiedot olivat selvittämättömästä syystä sekoittuneet toisen potilaan kanssa, minkä vuoksi kirurgit poistivat väärän osan miehen suolistosta.

Miehelle suoritettiin korjaava leikkaus perjantaina, mutta viranomaisten mukaan vielä ei ole tiedossa, kuinka vakavia pitkäaikaisia vaikutuksia hoitovirheestä koituu syöpäpotilaalle.

Tapahtuneen selvityksestä tekee erityisen ongelmallisen se, että osa potilaan tiedoista on peräisin yksityiseltä palveluntarjoajalta. Häntä hoitanut sairaala on 60-prosenttisesti julkisessa ja 40-prosenttisesti yksityisessä omistuksessa.

Terveysministeri ottanut kantaa tapahtuneeseen

Maan terveysministeri Brad Hazzard on ottanut kantaa tapahtuneeseen. Hän on muun muassa toivonut, että tutkimuksia joudutetaan tapauksen vakavuuden vuoksi.

Hän sanoo kommentoivan tapahtunut kattavammin heti, kun hän saa tutkinnan edestä lisätietoja hoitovirheeseen johtaneista syistä tai sen aiheuttamista vahingoista.

Osavaltion hallitus kuitenkin vakuuttaa pitävänsä huolen siitä, ettei samankaltaista hoitovirhettä pääse enää koskaan tapahtumaan.

– Mutta aivan ensimmäisenä meidän on varmistettava, että (syöpä)potilaalle annetaan paras mahdollinen hoito tässä kauhistuttavassa tilanteessa, hallituksen pääministeri Gladys Berejiklian kommentoi The Guardianille.

Sairaalassa on ollut aina vakavia puutteita

Syöpotilaalle tehty hoitovirhe ei valitettavasti tullut suurena yllätyksenä, sillä samainen sairaala on ollut uutisotsikoissa aiemminkin.

Sairaala avasi ovensa viime syksynä, ja sen lyhyeen historiaan mahtuu muun muassa useita henkilöstömuutoksia.

Viime viikolla tapahtuneen hoitovirheen vuoksi sairaalan johtaja Pat Taurins jätti tehtävänsä. Hän oli sairaalan viides irtisanoutunut johtaja, mikä osaltaan kertoo vain reilu puoli vuotta auki olleen sairaalan suurista ongelmista.

ABC Newscastlen mukaan aikanaan 600 miljoonalla dollarilla rakennetussa sairaalassa on ollut koko sen aukioloajan vakavia ongelmia potilasturvallisuuden osalta.

Sairaalassa on ollut suuria puutteita muun muassa lääketieteellisissä laitteistossa sekä elintärkeissä lääkkeissä.

Sairaalaan liittyvä tutkinta päättynee heinäkuun aikana ja siitä pidetään tiedoitustilaisuus elokuun loppuun mennessä. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat