Mainos

Kirkkokin siirtyy korttiaikaan - kolehtihaavin rinnalle maksupäätelaite

Kolehtia voi pian antaa kirkossa myös pankki- tai luottokortilla. Adventtipyhinä uutta tapaa kokeillaan Helsingin Lauttasaaren ja Vartiokylän kirkoissa.

Monet hoitavat pankki- tai luottokortilla lähes kaikki maksunsa eikä lompakosta tai taskunpohjalta välttämättä löydy käteistä.

Myös Suomen evankelisluterilainen kirkko on havahtunut tilanteeseen ja päättänyt kokeilla maksupäätelaitetta kirkon tilaisuuksissa.

MTV Uutislivessä vieraillut Suomen lähetysseuran viestintäjohtaja Iiris Kivimäki perustelee kokeilua sen helppoudella. Kivimäen mukaan syynä ei ole kolehtituottojen hiipuminen ei ole pienentynyt huonoista talousajoista huolimatta.

– Kolehtien tuotto ei ole laskenut. Ihmiset tuntevat vastuuta ja lahjoittavat. Nyt tuota lahjoittamista halutaan helpottaa. Kortilla maksaminen on tuttua, turvallista ja helppoa, Kivimäki perustelee.

Viime kesänä korttimaksamista kokeiltiin Lähetys- ja Herättäjäjuhlilla. Kivimäen mukaan palaute oli järjestäen myönteistä.

– Maksamista pidettiin helppona. Hyvänä pidettiin myös sitä, että korttimaksussa pääsee kohdentamaan lahjoitustaan.

Myös kirkolla on aihetta tyytyväisyyteen, sillä kokemus on osoittanut, että ihmisten kukkaronnyörit ovat höllemmällä, kun maksu suoritetaan kortilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.