Mainos

Kirkasvalo myy hyvin pimeässä

Sumuinen, sateinen ja pimeä sää on kirkasvalolaitteita valmistavan Innojokin ystävä, sillä kirkasvalolaitteet tekevät nyt kauppansa. Siinä missä suksibisnes tökkii vetää kirkasvalojen vienti liukkaasti. Laitteita myydään Euroopassa etenkin Alppien pohjoispuolella. 

Helsinkiläisen Innojokin toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi voi olla tyytyväinen, kirkasvalolaitteita valmistavan yrityksen liikevaihdon liki 20 prosentin kasvuun.

– Meillä parhaat myyntikuukaudet ovat marras- ja joulukuu. Marraskuussa kun syksy iskee totaalisesti päälle, alkaa myynti vetää kertoo Jokiniemi.

Tänä vuonna kirkasvalolaitteiden myynti onkin kasvanut 18 prosenttia. Tuotteita myydään myös ulkomaille, eniten Ranskaan, mutta myös Saksaan, Englantiin, Sveitsiin ja Itävaltaan. Yrityksen vienti kasvoikin 50 prosenttia edellisvuodesta.

Suomalaiset kiinnostuneita muotoilusta

Lääketieteellisten tutkimusten mukaan kirkasvalolampuista on hyötyä, myös heikkonäköisille. Silmistä on suora yhteys käpyrauhaseen, joka erittää melatoniinia, joka unettaa eli aiheuttaa väsymystä. Valo taas hillitsee melatoniin kehittymistä.

Kirkasvalolaitteita on ollut myynnissä jo vuosia ja nyt peruslaitteiden rinnalle ovat tulleet designlaitteet, ne käyvät paremmin kaupaksi suomalaisille kuin peruslaitteet.

– Normaaleja laitteita on myyty jo niin pitkään, että tällä hetkellä suomalainen muotoilu ja design vetävät peruslaitteita paremmin, kertoo Jokiniemi.

Suomalaisia tuntuukin viehättävän laitteiden monikäyttöisyys.

– Ennen se laite vietiin kesäksi varastoon, himmentimien ansiosta sitä voidaan käyttää kesälläkin, sanoo Jokiniemi. Peruslaitteita, joissa ei ole himmennintä, on poistettu mallistosta, koska ne eivät enää suomalaista kuluttajaa jaksa innostaa. Peruslaitteet tekevät kuitenkin kauppansa Euroopassa, siellä valoteho on voimakkaampi.

– Sveitsissä on käytössä jopa 4 x 80 wattin lamppuja kun meillä Suomessa on voimakkain 2 x80 wattinen valaisin, kertoo Jokiniemi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.