Sähköpyörät ovat loppuneet kaupoista – näin kauan tilattua pyörää voi joutua odottamaan

Sähköpyörät ovat nyt suosittuja – kaupoissa niistä on jo pulaa 8:24
Videolla annetaan vinkkejä millainen sähköpyörä voisi sopia kaupunkikäyttöön Mika Tommolan kaltaiselle jalkajarruja ja mummopyöriä arvostavalle keski-ikäiselle henkilölle.

Sähköpyörät ovat niin suosittuja, että monessa kaupassa ne on myyty loppuun.

Mika Tommola selvitti Uutisaamussa, mihin sähköpyörien suosio oikein perustuu. Sähköavusteisten pyörien kysyntä on tällä hetkellä suurempaa kuin kauppojen tarjonta.

– Tällä hetkellä on huutava pula pyöristä, toteaa FillarikellarinVille Brandt.

Brandt uskoo, että pyöriä myytäisiin paljon nykyistä enemmän, jos niitä vain saataisiin myyntiin. Tilanne pätee myös perinteisiin pyöriin.

Normaalisti Brandt suosittelisi asiakasta kokeilemaan ennen ostopäätöstä mahdollisimman useaa eri pyörää.

– Se on kyllä hankalaa tässä maailmantilanteessa, kun valikoima on vähän suppeampi, niin ei ole paljon vaihtoehtoja, hän summaa.

Pyörää täytyy odottaa jopa vuoteen 2023 saakka

Brandt kertoo, että pyörämarkkinoiden kasvu on räjähtänyt. Pandemia on omalla tavallaan myös vaikuttanut siihen, että kauppiaat eivät voi vastata asiakkaiden kysyntään.

– Tehtaat ei pysy perässä, Brandt toteaa.

Jos nyt tilaa pyörän, saattaa pahimmillaan käydä niin, että pyörä saapuu perille vasta vuonna 2023. Tilannetta on vaikea arvioida.

Sähköavusteiset polkupyörät ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Akkuteknologia on myös kehittynyt, aivan kuin koko maailman akkuteollisuus.

– Niissä voi olla samoja kennoja käytössä kuin Tesloissa, Brandt paljastaa.

Yllä olevalla videolla Brandt antaa vinkkejä siihen, millainen sähköpyörä voisi sopia kaupunkikäyttöön ja kuinka sähköavusteista pyörää käytetään.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat