Kirkan kultalevy huutokaupattiin huimalla summalla – kova kilpailu

Nurmijärveläinen Toni on myynyt Kirkan kultalevyn huutokaupassa. Seuraavaksi myyntiin menee maailmantähden käyttämä asu.

Nurmijärvellä asuva Toni laittoi viime viikon torstai-iltana Tori.fi-nettikirpputorille myyntiin Kirka Babitzinin vuoden 1986 R.O.C.K.-levystä saaman kultalevyn. LP-levyä myynyt Toni kertoo päässeensä käsiksi levyyn TDK-levyvalmistajalla työskennelleen äitinsä kautta.

Jo perjantai-iltaan mennessä Toni oli saanut yli sata yhteydenottoa levyn tiimoilta. Suuren kysynnän vuoksi hän päättikin siirtää levyn myymisen huutokauppaan, huuto.net-palveluun.

Alun perin levystä pyydettiin 150 euroa, mutta muutaman päivän huutokaupan aikana kultalevyn hinta nousi 575 euroon. Levystä käytiin viime minuuteilla kova kamppailu muutaman huutajan kesken ja hinta nousi vielä usealla kymmenellä eurolla.

–  Olihan tuo levyn hinnalle iso korotus, joten fiilis on hyvä. Aika paljon enemmän sain levystä, kun mitä olin odottanut. Lopussa oli aika kova kiri ostajilla ja kaikkiaan kohdetta katsottiin noin 2707 kertaa, Toni fiilistelee.

Mihin Toni aikoo käyttää summan?

– En tiedä vielä, onhan tuo kiva summa. Vähän vielä pitää miettiä.

Tonin mukaan äidin kätköistä ei enää arvolevyjä löydy. Sen sijaan Toni suunnittelee laittavansa myyntiin maailmantähden käyttämän asun.

– Tuolta löytyi kyllä vielä Tina Turnerin keikkatakki. Äiti lupasi, että sen voi laittaa myyntiin, joten saapa nähdä, hän myhäilee.

Ostaja havahtui viime minuuteilla

Kirkan kultalevyn itselleen napannut Seija kertoo MTV.fille seuranneensa huutokaupan kehittymistä jo sunnuntaina. Tosin maanantaina hän havahtui vasta viime minuuteilla ennen kaupan sulkeutumista mukaan huutajajoukkoon.

– Miehelleni minä tuon levyn huusin, toimin ikään kuin välikätenä. Soittelin välillä hänelle töihin, että mihin summaan asti hinta saa nousta, Seija kertoo.

Kirkan kultalevy päätyykin nyt keräilijäpariskunnan seinälle.

– Sinne se pääsee muiden aarteiden joukkoon. Tosin tämä oli sinänsä poikkeus, että emme ole LP-levyjä keräilleet.

– Mieheni keräilee Mannerheimiin liittyviä asioita ja minä esimekiksi villakoira-figuureja. Pidämme molemmat Kirkan musiikista, joten nyt lähti vuosi hyvin käyntiin, 575 euron hinnalla levyn itselleen napannut Seija myhäilee.

Nettikaupassa myydystä kultalevystä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat