Mainos

Kirje, joka kaikkien teinityttöjen äitien tulisi lukea: "Ole hänen ankkurinsa"

Vihan sijaan nuoret tarvitsevat tukea, asiantuntija muistuttaa.

Vanhemmuuteen perehtynyt tutkija ja kirjailija Susie Garlick julkaisi avoimen kirjeen, jonka hän on osoittanut kaikille teini-ikäisten tyttöjen äideille. Nainen haluaa muistuttaa vanhempia, että vaikeuksista ja tunnemyrskyistä huolimatta sinä olet se, jota tyttäresi tarvitsee kaikkein eniten.

– Muistatko, kun lapsesi täytti kaksi, ja kaikki huokailivat ja jopa pyörittelivät vähän silmiään ajatellessaan, että joutuisit vielä syviin vesiin. Sinun täytyy nyt palata vesille. Sillä erotuksella, että 2-vuotias pysyy veneessä, mutta teini-ikäinen tyttäresi hyppää sieltä pois. Tervetuloa uuteen maailmaan, Garlick aloittaa.

Aivan ensiksi itsekin teini-ikäisen tyttären äiti haluaa muistuttaa vanhempia siitä, että he eivät ole yksin. Teini-ikä on aikaa, jolloin kaikki nuoret kokeilevat rajojaan ja pyrkivät itsenäistymään, ja vaikka siltä välillä tuntuisi, kokemasi on aivan normaalia. Halaukset ja ilon hetket vaihtuvat silmien pyörittelyyn, ovien paiskomiseen ja viileisiin väleihin – ja tämä jos mikä voi olla raivostuttavaa.

– Ole tietoinen vihasi takana piilevistä tunteista. Lupaan, että siellä on pelkoa ja surua. Pelkäämme kasvattavamme ilkeän ja julman tytön, ja olemme surullisia siitä, että joudumme katselemaan, kun tyttäremme pikkuhiljaa kasvaa ja jättää pesänsä, Garlick toteaa.

Teini-iän aiheuttama myrsky menee kyllä ohitse

Garlick muistuttaa vanhempia siitä, että tyttäret tarvitsevat äidiltään ennen kaikkea tukea. Hormonimyrskyjen, opintojen aiheuttamien paineiden ja itsetunto-ongelmien kanssa painiskeleva nuori ei tarvitse huutoa ja vihaa, vaan rinnalla seisomista.

– Tyttäremme tarvitsevat meitä ankkureiksi silloin, kun he tuntevat olonsa hallitsemattomiksi, nainen toteaa.

– Jotta tyttäremme oppisivat, meidän on pysyttävä rauhallisina ja lujina, Garlick muistuttaa esimerkin voimasta.

Nainen kehottaa asettamaan myös selkeät rajat, sillä rajat opettavat nuorelle kunnioitusta, vastuuta, terveyttä ja turvaa. Vaikka sinusta tuntuisikin siltä, että neuvosi olisivat viimeisiä asioita, joita tyttäresi toivoisi kuulevan, kerro ne hänelle.

– Silloin kun hän ei osoita kunnioitusta, opeta häntä. Kun hän ei ota vastuuta, opeta häntä. Kun hän ei elä terveellisesti tai turvallisesti, opeta häntä.

– Ei ole väliä, kuinka paljon hän suuttuu tai kuinka kovasti hän pyristelee luotasi, hän tarvitsee sinua. Vain se, kuinka hän tarvitsee sinua, on muuttanut muotoaan. Ole hänen ankkurinsa, ja kun myrsky on mennyt ohitse, voitte nousta jälleen veneeseen yhdessä, Garlick päättää.

Lähde: Today 

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.