Mainos

Kirjanpitorikoksesta epäiltyjen miesten yhdistys kerää rahaa kuolemansairaille lapsille

Kirjanpitorikoksesta epäiltyjen miesten yhdistys kerää rahaa sairaille lapsille. Yhdistyksen tavoitteena on kuolemansairaiden lasten toiveiden toteutus.

Helsingin kihlakunnansyyttäjä on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Itä-Suomen pelastushelikopteri Ilmarille varoja hankkineen puhelinmyyntiyhtiö Carinotec Oy:n kirjanpidon katoamisesta. Poliisi tutkii, ovatko Carinotecin vastuuhenkilöt syyllistyneet kirjanpitorikokseen hävittämällä kirjanpidon. Samojen miesten hyväntekeväisyysyhdistys Make a wish Toive ry kerää tällä hetkellä rahaa kuolemansairaiden lasten toiveiden toteuttamiseksi.

Carinotec hankki Ilmarille lähes 1,7 miljoonaa euroa ja sai summasta noin puolet itselleen. Käräjäoikeus on nyt asettanut Carinotecin konkurssiin. Velat ovat varoja suuremmat - yli 400 000 euroa. Carinotecin kirjanpito on tiettävästi kateissa. Pesänhoitajan mukaan pitäisi selvittää, ovatko Carinotecista vastuussa olleet miehet tehneet konkurssi- tai talousrikoksia. Asia on poliisitutkinnassa.

Samaan aikaan Carinotecin entinen toimitusjohtaja ja entinen hallituksen jäsen pyörittävät hyväntekeväisyysjärjestö Make A Wish Toive ry:tä. Toinen on rahastonhoitaja, toinen hallituksen puheenjohtaja. Yhdistyksessä on kuusi varsinaista jäsentä

Yhdistyksen säännöissä tavoite on kuolemansairaiden lasten toiveiden toteuttaminen. Toive on kerännyt rahaa Itä-Suomessa syksystä asti lääninhallituksen luvalla. Yhdistyksellä on omat nettisivut ja kesällä palkattu toiminnanjohtaja. Toive ry toteuttavansa kuolemansairaiden lasten unelmia yhteistyössä Mikkelin keskussairaalan kanssa. Yhdistys mainitsee yhteistyökumppaneikseen myös Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Pohjois-Karjalan keskussairaalan.

Toive ry:n mukaan yhdistys on jo toteuttanut tai on pian toteuttamassa yhdentoista sairaan lapsen toiveet. Esimerkkeinä lumilaudan hankinta tai lapsen vierailu tasavallan presidentin luona. Sairaaloissa on pidetty myös taidehetkiä.

Toive ry:n viime vuoden tuloslaskelman mukaan yhdistys keräsi rahaa 36 000 euroa. Kuluja kertyi enemmän, joten tappiota tuli 12 000 euroa. Tappiot on rahoitettu velalla.

(MTV3)

Make A Wish Toive ry:n kotisivuille
(Seitsemän uutiset 24.03.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.