Kirja palautettiin kirjastoon 50 vuotta myöhässä – mukana salaperäinen kirje

Kirkkonummen kirjastoa kehuttiin Italian Ellessä 2:18
Keväällä Kirkkonummen kirjasto sai huomiota jopa Italian Ellessä!

Yli 50 vuotta myöhässä ollut kirja on viimein palautettu kirjastoon.

Yhdysvaltain Pennsylvaniassa sijaitsevaan kirjastoon palautettiin viime kuussa kirja, joka oli 50 vuotta myöhässä. Sen mukana tuli nimettömän henkilön lähettämä kirje ja 20 dollarin maksu hyvityksenä pitkästä laina-ajasta.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Citizen's Voice -sivusto, minkä jälkeen siitä ovat uutisoineet muun muassa uutistoimistot AP ja UPI sekä uutissivusto Fox 56.

Kirjan mukana 20 dollaria ja pahoittelukirje

Plymouthissa sijaitseva kirjasto kertoo palautetun kirjan olleen vuonna 1967 julkaistu teos nimeltä Coins You Can Collect, jonka on kirjoittanut Burton Hobson. Kirjan kanssa postissa tuli kirje, jossa pahoiteltiin erittäin viivästynyttä lainaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Fox 56 kertoo kirjeen lähetetyn Arkansasin Faysta. Kirjeen kirjoittaja kertoo tarinaa ensin ikään kuin kirjan näkökulmasta ja siirtyy sitten käyttämään minä-muotoa:

– 50 vuotta sitten (jep, 50!) pieni tyttö lainasi minut tästä kirjastosta vuonna 1971. Tuolloin hän ei tiennyt perheensä muuttavansa pian pois Plymouthista. Ei lapsille kerrottu sellaisia asioita tuohon aikaan.

– Kuten näette, hän piti minusta oikein hyvää huolta muuttaessaan melko usein paikasta toiseen.

Kirjaston johtaja Laura Kellerin mukaan kirjeessä kerrotaan, että lainaaja piti kirjaa mukanaan aina muuttaessaan paikasta toiseen ja että teoksella oli oma paikkansa tytön kirjahyllyssä, missä tämä ikinä asuikin. Lähettäjä kertoi myös, että palautettuaan viimein kirjan hän aikoo jättää sen paikan tyhjäksi kirjahyllyssään.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähettäjä kirjoittaa myös aikoneensa usein lähettää kirjan takaisin, mutta jotenkin ei vain ikinä tullut tehneeksi niin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kirjoittaja kertoo tietävänsä ettei 20 dollaria, noin 17 euroa, tosiaan kata kokonaan kirjalle vuosien myötä kertynyttä myöhästymismaksua. Hän kuitenkin ehdottaa, että ehkä hänen lähettämällään parikymppisellä voisi maksaa jonkun toisen kontolla olevia myöhästymismaksuja.

Kirjaston johtaja Keller kertoo tehneensä juuri näin. Summassa maksettiin erään nuoren äidin lainamaksut, jotta tämä voisi alkaa lainata kirjoja uudelleen. Heidän kirjastossaan lätkäistään lainakielto, jos myöhästymismaksuja on kertynyt yli viiden dollarin edestä.

Kirjan palauttajan henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa

Kirjoittajan identiteetti on edelleen mysteeri. Sitä on lähtenyt selvittämäään Fox 56-kanavan toimittaja Melania Zayas, joka julkaisi aiheesta pari päivitystä Facebookissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ensimmäisessä hän toivoi lähettäjän antavan kuulua itsestään ja toisessa hän kertoi, että Fox 56 on saattanut saada vihiä lähettäjän henkilöllisyydestä. Sen enempää ei toistaiseksi ole kerrottu.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: AP, Upi.comFox 56

Lue myös:

    Uusimmat