Kirja: Jenni Haukio sai hämmentävän kysymyksen nuorehkolta mieheltä liittyen Lennu-koiraan – "Tämä oli virkistävää vaihtelua"

Jenni Haukio kertoo kokemuksistaan ja roolistaan presidentin puolisona 7:13
Jenni Haukio MTV:n erikoishaastattelussa – tätä hän jää kaipaamaan ajasta presidentin puolisona

Presidentti Sauli Niinistöllä ja Jenni Haukiolla oli aikoinaan Lennu-koira, joka sai myös kansainvälistä huomiota.

Presidentti Sauli Niinistöllä ja tohtori Jenni Haukiolla oli vuosia Lennu-koira, joka herätti suurta ihastusta sekä Suomessa että ulkomailla. Tasavallan ykköskoiraksi nimetty Lennu kuoli kaksi vuotta sitten. Haukio muistelee koiraansa uutuuskirjassa Sinun tähtesi täällä (WSOY).

Kirjassa kerrotaan, kuinka monet ihmiset tunnistivat koiran, ennen kuin tajusivat juttelevansa itse Haukion kanssa.  

– Kerran pysähdyin Lennun kanssa lenkkeillessäni juttelemaan erään toisen koiranomistajan kanssa, joka heti alkuun totesi, että »sinulla on samanlainen koira kuin presidentillä!»

Haukio paljastaa, että hänen vanhempansa olivat keksineet Lennulle lempinimen Aksu.

– Harvoin, mutta silloin tällöin tulin tätä lempinimeä käyttäneeksi, koska en monestakaan syystä yksin koiran kanssa liikkuessani halunnut kenelle tahansa vastaantulijalle henkilöllisyyttäni paljastaa. Jutustelumme edetessä tämä toinen, naispuolinen koiranomistaja alkoi kertoilla olleensa kerran koirapuistossa samaan aikaan kuin »Niinistö ja Lennu» jatkaen innostuneena, että turvamiehet olivat tarkkailleet tilannetta lähietäisyydeltä.

Haukio kuitenkin kertoo, että yleensä Lennu oli Lennu myös tuntemattomille esittäytyessä. Haukio on kiitollinen, että useimmiten ihmiset ovat hyväntahtoisia ja hyväkäytöksisiä.

– Esimerkiksi eräänä kesäisenä iltapäivänä jonotimme Suomenlinnassa pääsyä lautalle, kun eräs nuorehko mies, joka ilmiselvästi ei minua tunnistanut, kysyi koirani nimeä. Kun olin sen kertonut, ryhtyi nuorukainen heti ääneen pohtimaan, olinko mahdollisesti antanut nimen HIFK:n jääkiekkopelaajan Lennart »Lennu» Petrellin mukaan. Tämä oli virkistävää vaihtelua.

Valtakunnan ykköskoira Lennu on menehtynyt – nämä ikoniset hetket jäivät suomalaisten sydämiin 1:20
Nämä ikoniset Lennu-koiran hetket jäivät suomalaisten sydämiin.

Lue myös:

    Uusimmat