Kiri, 23, häpesi aiemmin kaljuuttaan – poseeraa nyt samasta sairaudesta kärsivän tyttärensä kanssa upeissa valokuvissa

Tällaisia ovat ihosyövän oireet 2:14
Näistä oireista tunnistat ihosyövän.

Kiri ja hänen tyttärensä sairastavat alopesiaa. Nuori nainen antoi haastattelun Daily Mailille.

Ison-Britannian Redditchissä asuva Kiri Atkinsonilla on ihosairaus nimeltä alopecia universalis. Siinä sekä hiukset että kehon karvat katoavat. Kyseessä on karvan kasvun estävän autoimmuunisairaus alopesian, niin sanotun pälvikaljuuden, hyvin harvinainen muoto.

23-vuotiaalta Kiriltä puuttuvat muun muassa hiukset ja kulmakarvat. Hänen hiuksensa alkoivat irtoilla vuonna 2013 hänen ollessaan 16-vuotias.

Vuonna 2017 Kiri sai tyttären, jolla on myös alopesia. Tytön isällä on tuuhea tukka. Vuoden ikäisenä tytöltä alkoi lähteä hiuksia ja vuoden 2019 marraskuussa lähtivät loputkin hiukset ja niiden lisäksi kulmakarvat ja silmäripsetkin.

Halusi tsempata tytärtä tulevaan

Aluksi Kiri ahdistui kovasti, kun hän tajusi, että tytär joutuisi elämään saman vaivan kanssa. Hän oli käyttänyt vuosien ajan peruukkeja ja hävennyt kovasti sitä, että hänellä ei ollut tukkaa. 

Sitten Kiri päätti lakata häpeilemästä. Tytär menee pian päiväkotiin ja Kiri halusi käsitellä asiaa tytön kanssa ennen sitä. Hän halusi opettaa tytölle, että kaljuus ei ole synonyymi rumuudelle.

– Olemme kumppanini kanssa tietoisia siitä, että lapset voivat sanoa kaikenlaista ja että hän tulee todennäköisesti joku päivä kotiin kysellen, että miksi hän ei näytä samalta kuin muut ja miksi hänellä ei ole tukkaa.

Mallia omalla toiminnalla

Koska puhumisella ei tuntunut olevan suurta vaikutusta, Kiri päätti alkaa näyttää mallia. Hän otti peruukin pois ja tanssi peilin edessä. Tytär innostui ja teki samoin.

Kiri on julkaissut Instagramissa kuvia tyttärensä kanssa. Hän on iloinnut hurjasti huomatessaan, että tyttö nauttii kuvaussessioista. 

– Hän rakastaa sitä, että hänestä otetaan kuvia. Hän esiintyy ylpeänä ja rakastan häntä siksi niin paljon!

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Olo tuntuu vapautuneemmalta

Kun Kiri on alkanut käsitellä kaljuutta tyttärensä kanssa, hänestä on alkanut tuntua vapautuneemmalta. Aiemmin hän oli harkinnut itsemurhaa alopesian takia, mutta nyt hänestä tuntuu kuin hartioilta olisi poistunut valtava taakka.

Kuvien julkaisu stressasi aluksi Kiriä. Sittemmin moni on lähettänyt hänelle viestiä, jossa kehuu hänen rohkeuttaan näyttäytyä sellaisena kuin on. Nuo kommentit ovat tuntuneet hurjan hyvältä.

Lue myös:

    Uusimmat