Vuosia sitten 85 prosenttia Carolin ihosta paloi – poseeraa nyt rohkeassa valokuvassa: "Kenenkään ei tarvitse pelätä näyttäytyä sellaisena kuin on"

Ulrika Björkstam - Kasvonsa menettänyt nainen 7:10
Videolla kerrotaan Ulrikasta, joka sai pahat palovammat.

Carolista otetut valokuvat ovat saaneet mediahuomiota. Kuvausprojektista kertoo muun muassa Metro-lehti.

20 vuotta sitten australialaisen Carol Mayerin, 53, kotona syttyi tulipalo, jossa 85 prosenttia naisen ihosta paloi. Carol ja hänen puolitoistavuotias poikansa selvisivät tulipalosta, mutta Carol joutui kohtaamaan sen faktan, että hänen ihonsa ei enää palautuisi ennalleen.

Palovammat olivat Carolille suuri henkinen ja fyysinen koettelemus. Hän oli ollut koomassa kahdeksan viikkoa ja sen jälkeen tehohoidossa yhdeksän kuukautta. Hoitoprosessiin on kuulunut lukuisia operaatioita.

Uskaltautui valokuvaan

Nyt Carol on saanut osakseen huomiota, kun hän meni valokuvaaja Brian Casseyn kuvattavaksi. Otoksen nimeksi tuli "The skin I'm in" ja se on päässyt ehdolle Portrait of Humanity 2020 -kuvauskisaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sisulla eteenpäin

1980-luvulla Carol oli voittanut kauneuskilpailun. Hän kertoo, että luja tahto auttoi häntä kestämään sen, että hän oli tulipalon jälkeen täysin eri näköinen kuin ennen.

– En yksinkertaisesti aikonut antaa sen nujertaa minua ,ja kun Brian otti minuun yhteyttä, ajattelin tämän olevan loistava tilaisuus näyttää ihmisille tuo puoli minusta. 

Brian ja Cassey tunsivat toisensa jo entuudestaan. He olivat tehneet yhteistyötä erään projektin merkeissä vuonna 2011.

Tämänkertaisessa projektissa Carolilla oli kuvaushetkellä yllään alusvaatteet, vaikka kuvassa hän näyttää olevan alasti. Jännittävin hetki kuvauksissa oli se, kun Carol otti päästään pois hiuspannan, jota hän yleensä on pitänyt, sillä sen avulla hän on tuntenut olonsa turvallisemmaksi. Osa hänen korvistaankin on nimittäin vaurioitunut tulipalossa. Rohkea teko kannatti, sillä Carol sai siitä lisää itseluottamusta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toivoo kuvan herättävän ajatuksia

Carol toivoo, että hänen kuvansa saa ihmiset pysähtymään ihmisyyden äärelle. Hän toivoo ihmisten muistavan ne asiat, jotka yhdistävät kaikkia, oli tilanne mikä hyvänsä.

– Halusin näyttää ihmisille, että kenenkään ei tarvitse pelätä näyttäytyä sellaisena kuin on. 

Carol haluaa ihmisten tajuavan hänen kuvaansa katsomalla muutaman asian: ensinnäkin elämä voi olla hetkessä. Lisäksi tarvitaan taistelutahtoa. Pitää myös hyväksyä asiat ja jaksaa jatkaa eteenpäin. 

Lue myös:

    Uusimmat