Mainos

Kinkel ei lämpene kolmoishuippukokoukselle

Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel ei lämpene ajatukselle Yhdysvaltojen, Venäjän ja EU:n huippukokouksesta. Presidentti Martti Ahtisaari on esittänyt, että tämmöinen huippukokous voitaisiin järjestää Suomen EU-puheenjohtajakauden päätteeksi ensi vuoden lopulla.

Kinkel sanoo Ilta-Sanomien tänään julkaisemassa haastattelussa, että ajatus on sinänsä kannatettava. Hän on kuitenkin periaatteessa uusia huippukokouksia vastaan, ja hänen mukaansa tämän tietää myös presidentti Ahtisaari.

-Me olemme jo liian paljon matkoilla kaikenlaisissa kokouksissa. Kinkel kiistää haastattelussa näkemyksen, että Suomi olisi ollut EU:ssa liiaksi mallioppilas.

-Tämä on mieletön väite. Kovinta ääntä EU:ssa pitävät eivät menesty, vaan ne, jotka tekevät kunnolla työtä ja ajavat asiaansa osaavasti. Näin tekevät suomalaiset, hän kehaisee. Kinkelin mielestä Suomi pitää kiinni eduistaan, mutta työskentelee ehdottoman rakentavasti. Hän myös torjuu näkemykset, että Suomi olisi politiikassaan liikaa suuntautunut Saksaan.

-Oppositio syyttää aina hallitusta, ettei se huolehdi kyllin hyvin maan edusta. Voin vain sanoa, ettei tämä koske Suomea. Ulkoministeri Tarja Halonen tekee varmasti kaikkensa. Hän on omapäinen ja hyvä niin, hän luonnehtii. Kinkel saapuu tiistaina vierailulle Suomeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.