Mainos

Kimmo ottaa ensi kuun palkkansa bitcoineina: ”Valuutta, jolla ei korjata poliitikkojen virheitä”

10:00

Asianajotoimisto Lexian juristi Kimmo Oila aikoo kokeilla, miten kryptovaluutta bitcoinin käyttö onnistuu palkanmaksussa.

Oila ottaa ensi kuun palkkansa bitcoineina. Oila haluaa toimillaan saada kryptovaluutan käytöstä käytännön kokemuksia ja samalla antaa aineksia keskustelulle kryptovaluutan käytöstä.

Oila kertoo MTV Uutisille, että hän ei ole aiemmin käyttänyt bitcoineja, mutta asia on tullut ajankohtaiseksi muun muassa omien asiakkaiden kautta.

– Asiakkaani ovat kyselleet palkkojen maksusta bitcoineilla. Kokeilun kautta pystyn jakamaan asiakkailleni paremmin informaatiota kryptovaluutan käytöstä.

Oila ei odota suuria ongelmia, kun palkka maksetaankin bitcoineina.

– Oletan, että ennakonpidätys ja sivukulut menevät euroina ja työtekijälle tuleva nettosumma tulee bitcoineina.

Bitcoinien käytön kannalta ongelmana on, että niitä vastaanottavia yrityksiä on vielä suppeasti, mutta tähänkin tilanteeseen on odotettavissa muutosta, mikäli valuutan käyttö laajenee.

2:11

Bitcoinissa etuja euroihin verrattuna

Oila on perehtynyt huolellisesti bitcoinin toimintalogiikkaan. Hän näkee bitcoineissa paljon etuja perinteisiin euroihin verrattuna.

– Bitcoin voidaan nähdä turvatumpana valuuttana kuin perinteinen raha, vaikka toki kaikkiin valuuttoihin sisältyy riskejä. Sen arvo ei ole kytköksissä valuuttakursseihin.

Oilan mielestä bitcoinien käytölle työelämässä on selkeä tarve.

– Esimerkiksi monikansallisten ohjelmistotiimien palkanmaksu helpottuu, sillä kryptovaluutan arvossa ei ole valuuttakursseista johtuvia eroja.

Bitcoiniin suhtautumisessa on asiantuntijoidenkin keskuudessa ollut ristiriitaisuuksia. Joidenkin mielestä bitcoin olisi eräänlainen huijaus, joka vain odottaa romahtamistaan. Oilan mukaan bitcoinissa ei ole nähtävissä huijauksen piirteitä, vaikka luonnollisesti sen arvo voi tippua ja luultavasti tippuukin.

Oila toteaa, että bitcoin ei ole pyramidihuijaus, mutta uudenlaisen valuutan käyttö hakee vielä paikkaansa. Hän huomauttaa, että maailmalla on satoja erilaisia kryptovaluuttoja, joista osa on ongelmapesäkkeitä.

– Bitcoin on avoin valuutta, jolla ei korjata poliitikkojen tekemiä virheitä, kuten euroilla tai dollareilla. Mielestäni bitcoinia dissataan ihan suotta. Eurotkin ovat nykyään digitaalisina ja väitettyjä ongelmia on samalla tavalla muissakin valuutoissa. Ja kyllähän eurojakin ryöstetään, Oila kiteyttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.