Mainos

”Kimille täytyy puhua enemmän” – Räikkösen pomo puhuu Ferrarin kuskipolitiikasta ja voittamisen pelosta

5:47

Ferrarin väki on saanut F1-kauden 2018 aikana tottua niin suuriin menestyksen hetkiin kuin karvaisiin tappioihin, joista on päästävä yli yhteispelillä.

Ferrari tuli kauteen erittäin iskukykyisenä, mutta loppukesästä lähtien asetelma on jälleen kääntynyt Mercedeksen hyväksi.

Sebastian Vettelin MM-taistelu lähti alamäkeen heinäkuun Hockenheimin sateessa ulosajon takia viemäriin valuneen voiton jälkeen. Belgiassa tuli kesätauon loputtua jälleen voitto, mutta kotikisassa Monzassa saksalainen kolaroi itsensä pihalle voittotaistelusta.

Tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen mukaan Ferrarin täytyy käyttää paljon huomioita siihen, että Vettelille ja Kimi Räikköselle annetaan oikeanlaista tukea tiimin puolelta.

– Räikkönen ja Vettel ovat samanlaisia monessa asiassa, mutta siinä missä Kimin kanssa pitää tiettyinä hetkinä puhua enemmän, Seb täytyy saada tuntemaan tallin tuki, Arrivabene kertoo Motorsport.comille.

– Häntä syytettiin paljon siitä, mitä Monzassa tapahtui, koska hän yritti valtavasti antaa faneille tyydytystä, ja hänen oli vaikea sulattaa viikonlopun lopputulosta.

– Tämän takia ei auttanut, että hän sai seuraavissa kisoissa auton, joka ei ollut parhaimmillaan, mutta ne ovat ymmärrettäviä ongelmia. Inhimillinen tekijä on tärkeä, Arrivabene kertoo.

Vettel menetti mahdollisuutensa maailmanmestaruuteen Lewis Hamiltonin varmistettua tittelin Meksikossa, mutta valmistajien MM-sarjassa Ferrarilla on vielä ohut oljenkorsi nousta ykköseksi.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Ferrarin rimakauhua esteenä menestykselle

Ferrarin yhdeksi kompastuskiveksi on nähty paineen alla tehdyt huonot ratkaisut. Taktiikassa tiimi on mennyt monesti vikaraiteille Mercedeksen pystyttyä useammin oikeaksi osoittautuneeseen ratkaisuun. Puhtaita ajovirheitä on myös tapahtunut enemmän ja myös auton kehityksessä on otettu syksyllä askeleita väärään suuntaan.

Arrivabene tiivistää ongelmat henkiseen kypsymiseen.

– On alueita, joilla me olemme parempia ja sitten toisia, joissa he ovat. Minusta meiltä kuitenkin uupuu yhä voittamisen kulttuuria. Heille tuplamestaruuden ottaminen on melkein tullut tavaksi, kun meille se tilanne on poikkeuksellinen, hän vertaa Ferraria ja Mercedestä.

– Meidän täytyy olla tietoisempia pyrkimyksistämme eikä pelätä voittamista. Tenniksessä sitä kutsutaan braccinoksi – voittamisen peloksi, kun olet lähellä tavoitettasi. Meidän täytyy luottaa itseemme, ja tehdä voittamisesta hyvä tapa, Arrivabene sanoo Ferrarin rimakauhusta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja