Kimi Räikkösen tallikaveri sivuutettiin Ferrari-valinnassa – tallipäällikön lausunto pahassa ristiriidassa suomalaistähden korvaamisen kanssa

Jo vuosia tilaisuuttaan Ferrarin organisaatiossa odottanut italialaiskuski Antonio Giovinazzi ei ollut tarpeeksi kypsä F1-kuljettaja nostettavaksi Alfa Romeolta huipputiimiin, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.

26-vuotias Giovinazzi debytoi F1-sarjassa jo kaudella 2017 tuurattuaan Sauberilla loukkaantunutta Pascal Wehrleinia muutaman kisan ajan. Kausi 2019 oli hänelle ensimmäinen täysi ajovuosi formula ykkösissä.

Giovinazzi on kuulunut Ferrarin akatemiaan jo vuosien ajan, ja häneen kohdistuu erityisiä odotuksia huippukuskipulasta kärsivässä Italiassa. Punaisissa ei silti ole ennenkään katsottu kansalaisuuksia tallipaikkoja jaettaessa. Tälläkin kertaa monacolaisen Charles Leclercin pariksi valikoitui McLarenilla ajava espanjalaiskuski Carlos Sainz.

Kimi Räikkösen parina Alfa Romeolla ajava Giovinazzi ei ollut tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan vakavassa harkinnassa Ferrarin uudeksi kuskiksi Sebastian Vettelin tilalle.

– Antonio on poika, jota kunnioitan paljon, Binotti vakuutti Sky Italialle.

– Viime vuonna hän ajoi ensimmäisen kautensa formula ykkösissä, ja Ferrarille vaihtaminen yhden vuoden jälkeen vaatii liikaa vastuuta.

– Hänen ei kuitenkaan pidä lannistua. Luotamme hänen kasvuunsa ja autamme häntä. Se on osa suunnitelmaamme, mutta hänen täytyy yhä saada kokemuksia F1:ssä, tallipomo perustelee.

Kommentit tosin ovat ristiriidassa Ferrarin aiemman toiminnan kanssa. Alle kaksi vuotta aikaisemmin yhtiö teki päätöksen Charles Leclercin nostamisesta samaa reittiä suoraan huipulle. Tuolloin Leclerc valittiin Räikkösen paikalle vain puolen vuoden kisakokemuksella.

Silloinen tallipäällikkö Maurizio Arrivabene kommentoi nuorukaisen valintaa syyskuussa 2018 maltillisesti.

– En vaadi Leclercia olemaan paalupaikalla heti ensi kaudella. Nyt teemme työmme ja ihmeisiin vaaditaan aikaa, Arrivabene totesi.

Leclerc nappasi heti ensimmäisellä kaudellaan huimat viisi paalupaikkaa putkeen ja voitti kaksi kisaa.

Lue myös:

    Uusimmat