Ferrari pestasi neljä kuskia tärkeään työhön – mukana tylyt lähtöpassit saanut kuljettaja

Ferrarin F1-talli on pestannut neljä kuljettajaa simulaattoritestaajikseen. Pascal Wehrlein, Brendon Hartley, Antonio Fuoco ja Davide Rigon jakavat vastuuta simulaattorissa.

Ferrarin tiedotteen mukaisesti nelikko antaa kisakuskien Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin rinnalla panoksensa auton kehitystyöhön.

Hartley sai viime kauden päätteeksi lähtöpassit Toro Rosso -tallista. Huhut hänen lähdöstään alkoivat jo alkukaudesta ja lopulta odotettu kuskinvaihto tapahtui.

Tällä hetkellä Formula E -sarjassa kilpaileva Wehrlein ajoi kaudet 2016 ja 2017 F1-sarjassa, ensin Manorilla ja sitten Sauberilla. Hän toimi myös Mercedeksen testikuskina. 22-vuotias Fuoco kuului aiemmin Ferrarin nuorten kuljettajien akatemiaan, mutta hänet pudotettiin siitä hiljattain pois. Rigon on puolestaan ajanut Ferrarin simulaattoria jo vuodesta 2014 GT-kisaamisensa ohella.

– Tallimme on pestannut neljä ehdottoman kyvykästä kuljettajaa, joilla on luontainen tunne autosta ja vahva ymmärrys kilpa-autoista ja radoista. Näitä kykyjä tarvitaan taitavassa simulaattorityössä, joka on tärkeä osa F1:tä tänä päivänä, tallipäällikkö Mattia Binotto sanoo tallin sivuilla.

Ferrari teki viime kaudella tärkeitä löytöjä kisaviikonloppujen aikana Maranellon simulaattoreissa. Päävastuu oli ensi kaudella Kimi Räikkösen tallikaverina Alfa Romeolla ajavalla Antonio Giovinazzilla.

Lue myös:

    Uusimmat