Kimi Räikkösen suosikkirata uhan alla – korona uhkaa jo F1-syksyä!

Yhdeksän F1-kauden osakilpailua on toistaiseksi peruttu tai siirretty. Nyt myös elokuun loppuun kaavailtu Belgian osakilpailu on vaarassa, kertoo lajin uutissivusto F1i.com.

Belgian viranomaiset ovat laajentaneet maan koronarajoituksia toukokuun kolmanteen päivään siitäkin huolimatta, että maassa todetut tartuntatapaukset ovat hitaassa laskussa. Maassa ei pystytä vielä arvioimaan, koska rajoituksia päästään purkamaan.

F1-kilpailun kannalta kriittisintä on kuitenkin julkisten massatapahtumien rajoitusta koskeva tuore laajennus, joka kattaa elokuun 31. päivään asti. Voimassa pysyessään rajoitus käytännössä estäisi kisaviikonlopun järjestämisen.

Belgian pääministeri Sophie Wilmes pitää kuitenkin mahdollisena, että kisa saatettaisiin järjestää suljetuin ovin.

– Kansallinen turvallisuusneuvosto on päättänyt kieltää julkiset tapahtumat elokuun 31. päivä mukaan lukien, Span kilpailujärjestäjän tiedotteessa kerrottiin keskiviikkona.

– Tarkkailemme seuraavia turvallisuusneuvoston viestejä. Pidämme teidät ajantasalla tulevista käänteistä niin pian kuin mahdollista.

Kalenterin perusteella F1-kauden avauskilpailuna toimisi toistaiseksi Ranskan GP kesäkuun 28. päivä, mutta kaikki merkit viittaavat sen siirtämiseen tai peruuttamiseen. Uhan alla on myös heinäkuun viidennelle päivälle suunniteltu Itävallan osakilpailu.

Australian ja Monacon kilpailut peruttiin kokonaan. Bahrainin, Vietnamin, Kiinan, Hollannin, Espanjan, Azerbaidzanin ja Kanadan osakilpailut ovat tällä hetkellä ilmoitettu siirrettäviksi.

Lue myös:

    Uusimmat