F1-kalenteriin ammottava aukko – Kiinan osakilpailu peruttiin

Ensi vuoden kalenteriin merkitty Kiinan F1-osakilpailu Shanghaissa on peruttu maan koronarajoitustilanteen vuoksi. F1-sarja tiedotti muutoksesta perjantaina.

Kiinan GP:n peruuntumisen syynä on maan äärimmäisen tiukat koronarajoitukset, jotka estävät vapaamuotoisen matkustamisen maahan. Kiinan hallituksen nollapolitiikka koronan suhteen on johtanut tyytymättömyyteen rajoituksiin turhautuneen kansan keskuudessa, mikä on purkautunut protestien aaltona.

Kiinassa olisi pitänyt ajaa 16. huhtikuuta, mutta jo etukäteen oli tiedossa, että rajoitusten jatkuminen saattaisi hiekoittaa suunnitelmia. F1:n tiedotteen mukaan korvaavaa osakilpailua pyritään saamaan mahdollisesti samalle viikonlopulle.

Nyt kalenterissa ammottaa neljän viikon aukko Australian osakilpailun ja Azerbaidzhanin GP:n välissä. Autosportin mukaan F1-sarjan johto yritti siirtää Bakun kisaa aiemmaksi taukoa lyhentääkseen, mutta suunnitelma ei innostanut paikallista kisajärjestäjää.

Mahdollinen skenaario on, että Kiinan osakilpailu korvataan Portugalin Portimaossa ajettavalla kisalla. Radalla huristeltiin tuurauskilpailuja myös kausilla 2020 ja 2021.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja