Kimi Räikkösen sadasosalla lyönyt F1-tulokas jättiyllätyksestään: ”En odottanut tätä missään nimessä”

F1-sarjan häntäpäähän povatun McLarenin tulokaskuljettaja Lando Norrisin häikäisevä suoritus Australian GP:n aika-ajoissa sai nuoren brittikuskin itsensäkin ymmälleen.

19-vuotias Norris rykäisi uransa ensimmäisessä aika-ajossa kahdeksanteen lähtöruutuun lyötyään Alfa Romeon Kimi Räikkösen sadasosalla.

Suoritusta korostaa vielä se, että huomattavasti kokeneempi tallikaveri Carlos Sainz jäi Melbournessa sijalle 18.

– En odottanut tätä. Monet ovat sanoneet, että luota itseesi, mutta ensimmäiseen aika-ajoon on vaikea tulla McLarenilla ja Carlosia vastaan, Norris hymyili C Moren haastattelussa.

– En odottanut sitä missään nimessä. Luulin, että olisi ollut vaikeaa päästä Q2:een, mutta onnistuin pääsemään Q3:een, hän kertasi.

Sunnuntaiaamun kisaan Norris lähtee neljännestä lähtörivistä Haasin Kevin Magnussenin rinnalta. Taistelusta tulee erittäin kova Räikkösen ja Racing Pointin Sergio Perezin hyökätessä niskaan seuraavasta rivistä.

– Siitä tulee minulle iso päivä ja uusi kokemus minulle. Meidän pitää istua alas tämän jälkeen, Norris totesi.

”Äärimmäisen kova veto Norrisilta”

Norris kertoi ensimmäisen aika-ajon menneen kokonaisuudessa lähes täydellisesti nappiin. Päivä oli vahva muiltakin tulokkailta, kun Toro Rossolla Alexander Albon onnistui lyömään Daniil Kvjatin ja Williamsilla George RussellRobert Kubican.

– Onnistuin saamaan kaikki kierrokset loppuun aika hyvin. Ei isoja virheitä, ihan pieniä siellä täällä, mutta olin kaiken kaikkiaan tyytyväinen suoritukseeni, Norris kommentoi.

C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen nosti hattua nuoren britin suoritukselle.

– Äärimmäisen kova veto. Eteenkin, kun suhteuttaa sen siihen, että missä on tallikaveri. Tallikaveri on kolmanneksi viimeinen eli viimeinen näistä normaalivauhtia kulkevista autoista. Siellä on takana kaksi Williamsia, jotka ovat umpisurkeita tällä hetkellä, Oikarinen sanoi.

– Ei olisi voinut odottaa Norrisilta tuollaista. Äärimmäisen hienosti ajettu ja kypsä aika-ajo, hän lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat