Kimi Räikkönen puhui jopa Red Bullin lyömisestä: ”Taisimme olla aika lähellä nelossijaa”

Kimi Räikköselle viitossija on viitossija, vaikka se tulisi millä autolla tahansa. Alfa Romeon parhaan sijoituksen 34 vuoteen ajanut suomalainen uskoo Red Bullin Pierre Gaslyn lyömisen olleen täysin mahdollista Saksan GP:n aika-ajoissa.

Räikkönen säväytti lauantain aika-ajojen jokaisessa osiossa ja ylsi lopulta viidenteen lähtöruutuun selvällä marginaalilla kaikkiin muihin F1:n keskikastiin kuuluvien tallien kuskeihin. Paalupaikalta suoritus ei silti tunnu.

– No ei, se on silti viides sija. Ihan hyvä päivä ollut sinänsä, mutta vähän olisi pystynyt parantamaan muutamassa kohtaa kierroksella, Räikkönen tokaisee C Moren haastattelussa.

– Taisimme olla aika lähellä nelossijaa, että se olisi voitu varmasti pystyä ottamaan, mutta otetaan tämä ja katsotaan, mitä huomenna saadaan.

Lähellä se tosiaan oli. Kärkitalleihin kuuluvalla Red Bullilla ajava Pierre Gasly oli vain 16 tuhannesosaa Räikköstä nopeampi.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Autot jo säädetty, oli keli mikä tahansa

Sunnuntain kisassa Räikkösellä on hyvät lähtökohdat taisteluun takaansa starttaavia Haasin Romain Grosjeania, McLarenin Carlos Sainzia, Racing Pointin Sergio Perezia ja Renault’n Nico Hülkenbergiä vastaan. Kymmenennestä ruudusta starttaava Ferrarin Charles Leclerc voi olla nopeasti suomalaisen taustapeileissä vaanimassa.

Autot on nyt säädetty loppuviikonlopuksi, joten Räikkönen ei kanna paineita sunnuntain epävarmasta sääennusteesta.

– Totta kai auton käyttäytymisellä on merkitystä, muttei aika-ajon jälkeen saa mitään tehdä autoihin. Se on oikeastaan ihan sama, mitä tapahtuu, Räikkönen toteaa.

– Ne ovat ne autot, mitkä meillä nyt on. Katsotaan sitten, mitä saadaan ja millainen keli on huomenna. Tänään piti sataa eikä satanut, ja huomenna pitäisi sataa. Katellaan ja ootetaan. Tehdään parhaamme tietenkin, hän pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat