F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösen palkanneelta F1-pomolta koskettava muistelu 20 vuoden takaisista tapahtumista – nämä ominaisuudet tekivät suomalaisesta poikkeuksellisen

1:01
Kimi Räikkönen kommentoi Mugellon testejä MTV3:n Tulosruudulle syyskuussa 2000. Nuorukainen oli juuri kuullut, että tallipomo Peter Sauber haluaa hänen ajavan suunnitelmista poiketen myös viimeisen testipäivän.

Alfa Romeo on muistellut Kimi Räikkösen pitkää F1-uraa Mugellon kisaviikonlopun kunniaksi. Suomalaiskuski ajoi ensimmäisen testinsä Sauberin F1-autolla 20 vuotta sitten samalla radalla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sauber-tallin perustaja Peter Sauber on kertonut Alfa Romeon julkaisemalla videolla Räikkösen antamasta ensivaikutelmasta 20 vuotta sitten.

– Vierailimme Willi Rampfin (Sauberin tekninen päällikkö) kanssa hänen luonaan (testien) toisena päivänä. Näin silloin todella erityisen nuoren miehen, aloitti Sauber.

– Kimi Räikkönen oli ajanut vain 23 Formula Renault -kisaa ennen sitä. Hänellä ei ollut minkäänlaista kokemusta F1-autosta. Hän ei ollut koskaan käyttänyt ratissa olevia vaihteita. Ne eivät tuottaneet hänelle ongelmia, ja hän oli varsin nopea heti alusta saakka, jatkoi Sauber.

Sveitsiläinen kertoi olleensa erityisen vaikuttunut Räikkösen persoonasta.

– Hän oli ennen kaikkea todella erityinen persoona. Hän oli uskomattoman keskittynyt, eikä hän antanut minkään häiritä itseään, ylisti Sauber.

– Kimi ei erottunut vain nopeiden kierrostensa ansiosta, vaan myös tasaisuutensa vuoksi. Kun laitoimme autoon uudet renkaat, oli hän sekunnin nopeampi, kuten olimme ennakoineet. Kun otimme autosta pois 30 kiloa polttoainetta, oli hän taas sekunnin nopeampi. Tämä täsmällisyys ällistytti meitä. Kimi teki todella vaikutuksen Willi Rampfiin ja minuun sinä päivänä.

Sauber kertoi, että päätös palkata Räikkönen oli lopulta varsin helppo.

– Samana iltana paluulennolla olimme varmoja, että tarjoamme hänelle sopimuksen, päätti Sauber.

Räikkönen ajoi Sauberilla F1-sarjaa kauden 2001. Matka jatkui siitä McLarenille jo seuraavalla sesongilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja