Kimi Räikkösen MM-tittelin käänteet risovat edelleen Lewis Hamiltonia – "Se saa minut voimaan pahoin"

Kimi Räikkösen mestaruusjuhliin päättynyt F1-kausi 2007 pysyy edelleen suurena pettymyksenä Lewis Hamiltonin mielessä. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avausviikonloppu ajetaan Itävallassa 3.-5. heinäkuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton on voittanut urallaan yhden mestaruuden McLarenilla (2008) ja viisi Mercedeksellä (2014-2015 ja 2017-2019). Hän voi sivuta Michael Schumacherin MM-titteliennätystä jo tänä vuonna. 

Kaikesta mammonasta huolimatta brittitähteä on jäänyt risomaan tulokaskautensa tapahtumat. Hän olisi voinut varmistaa sensaatiomaisen maailmanmestaruuden jo sesongin toiseksi viimeisessä kisassa Kiinassa, mutta hän teki virheen varikkostopin sisääntulossa ja juuttui soraan. 

Kun hän jäi vielä kauden päättäneessä Brasilian GP:ssä seitsemänneksi, kaksi viimeistä kisaa Ferrarillaan voittanut Kimi Räikkönen rynni pisteen erolla mestariksi. 

– Menetin tittelin Kiinassa, ja se saa minut edelleen voimaan pahoin, Hamilton kertasi sponsoritapahtumassa gpblog.comin mukaan.

Hamilton oli mielestään nuorempana liian vaativa itselleen. 

– Siitä oli vaikea päästä eroon, mutta olen vuosien mittaan oppinut nauttimaan. Kaikista tärkeintä on pystyä nauttimaan siitä, mitä tekee. Itsensä kiduttaminen tuo esiin vain negatiivisuutta. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hamilton onkin ollut viime vuosina yksi F1-sarjan tasaisimmista ja varmimmista kuljettajista, ja loistoauto on mahdollistanut hänelle huiman menestyskulun. 

– Olen löytänyt itsestäni käyttäytymismalleja, joita olen oppinut ohjailemaan. Käyn jokaisen kauden jälkikäteen läpi, eikä yksikään kisa ole koskaan täydellinen. Opin aina eniten niistä kisoista, joissa olen epäonnistunut tai jäänyt ilman voittoa, Hamilton summasi. 

Koronaviruspandemian häiritsemä F1-kausi käynnistyy ensi viikolla Itävallan Red Bull Ringillä. Myös Räikkönen on edelleen mukana, nykyään Alfa Romeon väreissä.  

Lue myös:

    Uusimmat