Kimi Räikkösen luottomies paljastaa taustat huomiota herättäneestä tempauksesta – suomalaiskonkarilla poikkeuksellinen ajoasento: “Tyypillistä Kimiä!”

3:25
Alfa Romeo -kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi osallistuivat C Moren Alias-visaan.

Alfa Romeo -tallissa vain yhdellä miehellä on lupa puhua Kimi Räikköselle kisan aikana talliradioon. Hän on ranskalainen kisainsinööri Julien Simon-Chautemps.

Vuodesta 2017 tallin leivissä työskennellyt Simon-Chautemps tuntee Räikkösen jo kaksikon yhteisiltä ajoilta Lotuksella (2012–2013), joten viime kaudella alkanut yhteistyö Alfa Romeolla on sujunut hänen mukaansa erinomaisesti.

– (Räikkösen) siirtyminen Ferrarilta Alfa Romeoon sujui erittäin saumattomasti. Kokemuksensa ansiosta Kimi tietää täsmälleen, mitä hän haluaa. Oli erittäin selvää alusta saakka, millaisen ajoasennon, ratin ja asetukset hän haluaa, Simon-Chautemps kertoo haastattelussaan ranskalaiselle F1i-sivustolle.

Räikkösellä ei tunnetusti ole esteitä tarttua itse työkalupakkiin tarpeen vaatiessa. Siitä saatiin osoitus Barcelonan F1-testeissä vuosi sitten, kun konkarikuljettaja ryhtyi omakätisesti säätämään ajoistuintaan.

– Hän haluaa todella erityislaatuisen ajoasennon. Viime vuonna hän työsti penkkiään itse yksinkertaisesti siksi, että hän huomasi meidän muiden olevan erittäin kiireisiä. Hän sanoi, että ”antakaa minulle se penkki, tiedän, mitä haluan, säästämme aikaa”. Tyypillistä Kimiä! Simon-Chautemps muistelee.

Räikkönen itse kommentoi penkkinsä tuunailua taannoin saksalaissivusto Motorsport-Magazinille.

– Se on normaalia minulle. Olen tehnyt niin jo vuosia, Räikkönen kertoi.

– Kun saa uuden penkin, se tuntuu aluksi hyvältä, mutta kun sillä ajaa satoja kierroksia, löytää aina jokin, joka tunkeutuu kylkeen tai jotain. Se on normaalia. Se on helpompaa tehdä itse, koska tiedän, missä kohtaa ei tunnu oikealta.

Barcelonan testit käynnistyvät tänään keskiviikkona, joten on varsin mahdollista, että Räikkönen tarttuu pian jälleen työvälineisiin täydellisen istuintuntuman saavuttamiseksi.

Alfa Romeon testaajina toimivat keskiviikkona Antonio Giovinazzi ja testikuski Robert Kubica. Räikkösen ensimmäinen ajovuoro on torstaina.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.