Mainos

Kimi Räikkösen kenraalille osoittama ele nousi keskustelun aiheeksi: ”En tiedä, tuliko se kotikasvatuksesta”

4:44

Kimi Räikkönen kertoo, että asepalveluksen suorittaminen oli hänelle aikoinaan pakkopullaa, mutta muistot omasta armeija-ajasta ovat lopulta jääneet mieleen hauskoina.

Videolla Austinissa ajetun kisan palkintojenjakotilaisuus, jossa Räikkönen vastaanotti voittopokaalin kenraali Murraylta.

F1-toimittaja Will Buxton pani merkille Räikkösen voittaman Yhdysvaltain GP:n jälkeen, kuinka suomalaiskuski riisui rivakasti hattunsa korkea-arvoisen maavoimien kenraalin John M. Murrayn ojentaessa tälle voittopystiä.

Räikkösen ele teki Buxtoniin suuren vaikutuksen ja kertoi toimittajan mukaan jotain kuskin omasta taustasta.

– Katsoin juuri uudelleen palkintopallijuhlat ja olen todella vaikuttunut siitä kunnioituksesta, jota Räikkönen osoitti kenraali John M. Murraylle, Buxton kirjoitti Twitterissä.

– Usein unohtuu, että Kimi, kuten kaikki suomalaiset, on suorittanut asepalveluksen. Hänen nopea lippiksen riisumisensa, kun hän huomasi, kuka häntä kätteli, oli todella tyylikäs hetki, toimittaja ihaili.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Räikkönen: Armeijaan mennään, tykkäsit tai et

Buxton palasi asiaan ennen Brasilian kisaviikonloppua tekemässään F1.comin Facebook-haastattelussa. Hän kysyi Räikköseltä, tuliko kyseinen teko kotikasvatuksesta.

– En tiedä, onko se kiinni kasvatuksesta, koska olin siellä vuoden, ja sinne mennään Suomessa, tykkäsit siitä tai et, Räikkönen kommentoi asepalvelustaan.

Suomen yleinen asevelvollisuus on väkirikkaammissa maissa eksoottinen piirre, joka saattaa saada maanpuolustusinnon näyttämään tavallista suuremmalta. Räikkösen mukaan armeijassa oli myöhemmin mietittynä varsin mukavaa.

– Monet asiat tuntuvat siltä, että niihin on pakko mennä eivätkä ne ole kaikista hauskimpia juttuja, ja tekisit varmasti jotain ihan muuta, jos saisit valita. Ne eivät tunnu mahtavalta silloin, mutta jälkeenpäin katsottuna ne ovat itse asiassa aika hauskoja aikoja, hän myöntää.

– Suomessa kaikkien täytyy enemmän tai vähemmän mennä sinne. On syitä, miksi ei tarvitse, mutta minusta se on hyvä juttu ja se opettaa sinulle tiettyjä juttuja elämässä, Räikkönen lisää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja