Kimi Räikköseltä kriittiset kehut F1-sarjan peliliikkeelle: "Täällä on nyt herätty – tuo lippu on ollut olemassa sata vuotta"

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen on ottanut ilolla vastaan sen, että mustavalkoinen varoituslippu on palannut käyttöön F1-sarjassa

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Epäurheilijamaisesta käytöksestä varoittava lippu palautettiin käyttöön viime viikolla Belgian GP:ssä. Ajatuksena taustalla oli uusi kilpailujohtaja Michael Masi

Lippua myös heilutettiin, kun Toro Rosson Pierre Gasly vaihtoi ajolinjaa jarrutuksen yhteydessä. Edellisen kerran mustavalkoinen lippu oli heilunut F1-sarjassa Lewis Hamiltonille Malesian GP:ssä vuonna 2010.  

Räikkönen toivotti muutoksen tervetulleeksi, mutta olisi toivonut sitä jo aiemmin.  

– Meillä oli tuo lippu käytössä kartingissa. Se on normaali juttu, mutta se ei ole ollut jostain kumman syystä käytössä F1-sarjassa. Lippu suunniteltiin tuota varten, joten täällä on nyt herätty, että meillä on tuollainen lippu, Räikkönen kommentoi motorsport.comin mukaan

– Mielestäni tämä on hyvä asia, sillä useissa tapauksissa on hullua antaa heti rangaistus, kun se on ainoa asia, mitä he voivat tehdä sääntöjen mukaan. Nämä liput herättävät kyllä kuskin huomion. Jos teet jotain sen jälkeen, sitten rangaistuksen antaminen on reilua. 

Räikkönen ei usko, että varoitusjärjestelmä rohkaisee kuljettajia kokeilemaan rajoja. Suomalaiskuski huomauttaa, että isommista rikkeistä tulee luonnollisesti heti rangaistus, mutta pienempien erheiden kohdalla lippu on hyvä varoituskeino. 

– Lippu on ollut olemassa varmaan sata vuotta, joten käyttäkää sitä! Sitten näemme, miten se toimii. 

Myös Mercedeksen Valtteri Bottas on varoituslipun kannalla. 

– Ehkä se antaa hieman liikkumavaraa. Joskus suora rangaistus voi vaikuttaa liian ärhäkältä ratkaisulta. Me kaikki pidämme kovasta kilvanajosta, emmekä halua, että säännöt säätelevät sitä liikaa, Bottas summaa.  

Lue myös:

    Uusimmat