Kimi Räikkösen F1-luottotaholta jäätävä näkemys Ferrari-tähdestä: "Hän on kuin Räikkönen ja Schumacher"

Entisen Sauberin, nykyisen Alfa Romeon F1-tallin managerina toimiva Beat Zehnder on ehtinyt tehdä yhteistyötä kovien formulatahojen kanssa. Nyt Zehnder lyö pöytään varsin jäätävän arvion Ferrarin tähtikuljettajasta Charles Leclercistä.

22-vuotias Leclerc debytoi Sauberilla vuonna 2018. Heti tulokaskaudellaan nuori monacolaiskuljettaja löi pöytään erittäin lupaavia näyttöjä.

Zehnderin mukaan hän tiesi heti työskentelevänsä aivan poikkeuksellisen kuljettajan kanssa.

– Kausi 2018 oli erittäin hyvä. Oli todella mielenkiintoista tehdä töitä uuden nuoren kaverin kanssa, Zehnder muisteli Autosportille, jatkaen:

– Olen työskennellyt aiemminkin nuorien kuljettajien kanssa, mutta tuo oli ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun meillä oli tulokas, joka on aivan ainutlaatuinen kuljettaja, jonka asenne oli myös aivan poikkeuksellinen.

– En ole koskaan nähnyt Charlesin kaltaista kuljettajaa aiemmin. Nopeudeltaan hän on kuin Kimi Räikkönen ja työmoraaliltaan hän on kuin Michael (Schumacher).

– Antakaa hänelle hyvä auto ja hänestä tulee maailmanmestari. Ihan varmasti, Zehnder julistaa.

Ferrari teki Leclercille pitkän jatkosopimuksen talvella. Monacolaiskuljettaja jatkaa Ferrarilla kauden 2024 loppuun saakka.

Zehnder, 54, on tullut tutuksi yhtenä Kimi Räikkösen F1-luottotahona. Zehnder oli tärkeässä roolissa, kun Räikkönen päätti vielä jatkaa F1-uraansa Ferrarilta lähdön jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat