Kimi Räikköselle paljastui karu totuus Alfa Romeosta jo talvitesteissä

Kimi Räikköselle ei ollut Barcelonan talvitestien jälkeen enää kovinkaan paljon odotuksia alkavalle F1-kaudelle. Alfa Romeon kehityssuunta otti tämän jälkeen vielä askeleita väärään suuntaan.

Alfa Romeo sijoittui tynkäkaudella valmistajien MM-sarjassa kahdeksanneksi. Taakse jäivät Haas ja Williams, mutta edellä olleeseen AlphaTauriin kertyi 17 kisan aikana peräti 99 pinnan ero.

Varsinkin alkukaudesta ero kärkeen tuntui ajoittain hirvittävältä. Yhtenä tärkeänä syynä oli moottorivalmistaja Ferrarin paha epäonnistuminen voimanlähteen rakentamisessa.

– Kausi ei todellakaan ollut sellainen kuin olisimme ennen aloitusta halunneet, Räikkönen tuskaili Motorsport Weekin mukaan.

– Luulen, että se tuli aika selväksi testien jälkeen, ettemme olleet siellä, missä olisimme halunneet, mutta siihen on tietysti monta syytä, miksi emme olleet niin nopeita kuin olimme (edellisenä vuonna). Se on tietysti siltä kantilta pettymys, Räikkönen tiivisti.

Loppukauden aikana tallipäällikkö Frederic Vasseur kertoi tiimin ja kuljettajien tehneen alun säikähdyksen jälkeen vääriä johtopäätöksiä, joihin reagoiminen vei Alfa Romeota vain kauemmas tavoitteestaan.

Edellisen kauden 57 pisteen sijaan kausi 2020 tuotti Alfa Romeolle vain kahdeksan MM-pistettä.

– Teimme minusta viime vuonna ihan kelpo työtä, vaikka loppuvuodesta emme olleet sillä tasolla kuin olisimme halunneet, Räikkönen pohti.

– Odotukset olivat tietysti korkealla kaikilla meillä, mutta aika pian kävi selväksi, ettemme pääse, mihin haluamme.

– Täytyy vain tehdä vähän parempaa työtä ensikaudella, mutta niin se menee. Jotkut vuodet ovat aina vähän vaikeampia monista syistä. Tässä lajissa auto tekee valtavan eron, Räikkönen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat