Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikköselle F1-sarjan suuri murros ei ole kynnyskysymys: ”Jos show on hyvä, kukaan ei huomaa”

6:16
C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen esittelee vuoden 2021 suuret sääntömuutokset.

Kimi Räikkönen on kokenut F1-sarjassa autojen muutoksen niin monta kertaa, ettei paluu useita sekunteja hitaampiin autoihin ole suomalaiskuskille kynnyskysymys lajin parissa jatkamiseksi.

Vuoden 2021 uudistuvat säännöt purevat erityisesti autojen aerodynamiikkaan. Etusiipeä yksinkertaistamalla ja takasiipeä kasvattamalla kuskien välille haetaan parempaa kilpailuasetelmaa toisen auton seuraamista helpottamalla.

Samalla uudistukset kuitenkin vievät kierrosajoista arviolta jopa kolme neljä sekuntia pois nykyiseen verrattuna nykyiseen vauhtiin, jossa rataennätyksiä rikotaan yhä liki radalla kuin radalla.

Kimi Räikkösellä on jäljellä vielä vuosi nykyisestä Alfa Romeo -sopimuksestaan, mutta autojen kierrosnopeus ei ole ratkaiseva seikka jatkoa miettiessä.

– Jos show on hyvä, niin kukaan ei huomaa sitä, Räikkönen toteaa italialaislehti La Gazzetta dello Sportin mukaan.

Toistaiseksi Kimi ei ole tehnyt ratkaisuaan vuodesta 2021. Hän kuitenkin nauttii roolistaan Alfa Romeolla, jonka tehdas sijaitsee lähellä kotiaan. Säännöt eivät määrittele hänen mukaansa muutenkaan jatkoa.

– Se ei ratkaise sitä, mitä tahansa minulle tapahtuukaan, mutta toivotaan, että se toimii yleisesti kuskeille ja kaikille, jotka ovat mukana F1:ssä tai seuraavat sitä, Räikkönen kommentoi RaceFans-sivuston mukaan.

– Tiedän, että he ovat panneet siihen paljon panosta, hän sanoo sääntöjä sorvaavasta työryhmästä.

– Mutta se on taas sama juttu, että ennen kuin näemme autot radalla ja alamme oikeasti seurata toisia autoja, niin sitten näemme, onko se riittävää tekemään kisaamisesta tasaisempaa, Räikkönen muistuttaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja