Kimi Räikkönen sokkona rengasseoksen kanssa: ”Ihan normaalia, ettei pääse kokeilemaan”

Kimi Räikkönen ei usko, että vain yhden kovemman rengassarjan ottaminen Saksan F1-viikonloppuun aiheuttaisi hänelle mitään haittaa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Räikkönen ajoi perjantain harjoituksissa vain kahdella pehmeimmällä seoksella, pehmeillä ja ultrapehmeillä, kun Ferrari otti hänelle viikonloppuun vain yhden setin kovimpia eli mediumseoksen renkaita. Ne talli säästää mahdollista kisakäyttöä varten.

Tallikaveri Sebastian Vettel pääsi testaamaan renkaita, koska hänelle tiimi valitsi niitä kahdet. Tilanne on sama myös Mercedeksellä, joka otti Hockenheimiin mukaan kahdet mediumit Lewis Hamiltonille ja vain yhdet Valtteri Bottakselle.

– No aika yleistä, ettei toinen kuskeista pääse välttämättä jotain rengasta kokeilemaan. Se on ihan normaalia. Emmeköhän me nyt suht tarkasti tiedä, millainen sen pitäisi olla, Räikkönen kommentoi tilannetta.

Perjantain 31 asteen lämpötilassa radan pinta kävi ylimmillään liki 50 asteessa, mikä näkyi Räikköselläkin pehmeimmissä renkaissa kovana kuplimisena. Ferrari-kuskille Hockenheim ei silti tuo juuri yllätyksiä.

– Auto nyt on suurin piirtein sama kuin viime kisoissakin, mutta tietenkin aika lämmin oli. Se on renkaille vähän haastavaa, mutta sama se on kaikille.

Lue myös:

    Uusimmat