Kimi Räikkönen ymmällään Ferrarin tappiosta: ”Yllättävän hankalaa”

Koko viikonlopun parasta vauhtia Singaporen F1-harjoituksissa pitänyt Ferrari putosi yllättäen ulos eturivin lähtöpaikoilta aika-ajossa. Kimi Räikkönen piti renkaiden toimintaa yllättävänä.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Sunnuntai: Singaporen GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Sebastian Vettel jäi kolmanneksi ja Räikkönen viidenneksi, kun Mercedeksen Lewis Hamilton ja Red Bullin Max Verstappen paransivat aika-ajojen edetessä menoaan isolla harppauksella.

Räikkösen viimeinen yritys jäi laimeaksi, ja eroa Hamiltonin häikäisevään paalupaikkakierrokseen jäi lähes 0,8 sekuntia.

– Yllättävän hankalaa verrattuna siihen, mitä ehkä odotettiin. Täällä oli vähän vaikea saada renkaita toimimaan aina välillä, mutta ei maha… Räikkönen ihmetteli C Moren haastattelussa.

Hyperpehmeät renkaat ovat Pirellin kaikkien aikojen nopeimmat F1-renkaat, joiden luvattiin olevan käyttökunnossa heti ensimmäisellä kierroksella. Kimi Räikkösen mukaan tämä oli päivässä haastavinta.

– Että ne toimisivat saman tien hyvin. Ne ovat koko viikonlopun olleet tosi helppokäyttöiset, mutta oli yhtäkkiä vähän hankalampaa. Välillä se on semmoista.

Singaporessa on erittäin vaikea ohittaa radalla, joten Ferrarin täytyy nyt laskea poikkeuksellisten tapahtumien varaan.

– Vaikea sanoa, hankala kisa tulee olemaan. Vaikea tietenkin ohittaa täällä, mutta paljon sattuu ja tapahtuu, niin koetetaan tehdä oikeat ratkaisut, kun ne tulevat, Räikkönen kommentoi.


Lue myös:

    Uusimmat