Kimi Räikkönen soitti ennen yllätyspaluutaan Toni Vilanderille – sitten asiat etenivätkin nopeasti toiseen suuntaan

Kimi Räikkösen päätyminen Williamsin F1-kuskiksi kaudella 2012 oli jo erittäin lähellä, mutta lopulta suomalaistähti siirtyikin Lotukselle. Räikkönen muistelee Toni Vilanderin haastattelussa muun muassa soittoaan kisainsinöörilleen Mark Sladelle.

Räikkönen häipyi formulakuvioista syksyn 2009 päätteeksi, kun tiet Ferrarin kanssa erosivat. Ralli- ja NASCAR-kokeilujen jälleen hän kuitenkin palasi takaisin formula ykkösiin, mikä oli kaikkea ajamisen ulkopuolista inhonneelta kuljettajalta yllätys monille.

– Niin, varmaan itsellekin oli, Räikkönen myöntää C Morelle.

– Ilman siellä NASCARissa pyörimistä ei olisi varmasti tapahtunut. Siinä kun sai ajaa vastakkain kilpaa koko ajan siellä, niin mietin, että jos siltä tuntuu, että haluaa ajaa kilpaa, niin ehkä se kannattaa tehdä formuloissa.

– En varmaan tänä päivänä olisi täällä, jos en olisi ollut muutamaa vuotta pois, Räikkönen sanoi.

Nopea soitto McLarenin entiselle kisainsinöörille

Yhteiselo Lotuksen kanssa päättyi tiimin maksuvaikeuksiin, mutta Räikköselle jäi ajasta päällimmäisenä mieleen positiiviset ajat.

– Ihan hauskaa oli. Meillä oli hyvä auto ja mukava tiimi.

Kisainsinöörinä Räikkösellä oli Mark Slade, joka oli hänelle tuttu mies jo McLarenilta.

– Soitin hänelle joskus silloin, kun se varmistui. Minähän kävin Williamsilla ennen sitä, Räikkönen huomauttaa.

Vilander muistaa Räikkösen soittaneen hänelle ennen kuin siirto Lotukselle varmistui. Tuolloin Kimi puhui olevansa lähellä Williamsille menoa.

– Niin, se kääntyi aika äkkiä. Sitten kun Lotuksen kanssa ruvettiin juttelemaan, niin se homma oli ihan muutamassa viikossa selvä.

– Sitten soitin Sladelle ja kysyin – tiesin, että hän oli hommissa, mutta siirtynyt toisiin hommiin – että jos on kiinnostusta. Se meni aika kivasti. Hänen kanssaan on aina ollut hauska tehdä töitä, Räikkönen jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat