Kimi Räikkönen ihmettelee yhä Ferrari-sopimuksestaan: ”Olen yllättynyt, että siitä pysyttiin niin hiljaa”

Ajat ovat ehkä muuttuneet siitä, kun Kimi Räikkönen solmi ensimmäisen sopimuksensa Ferrarin kanssa. Asia pysyi pitkälti salassa seuraavaan vuoteen ennen kuin F1-sankarin siirto italialaistiimiin vahvistui.

Esisopimuksesta alkoi toki liikkua huhuja jo loppukesästä 2005, mutta tunnustelut olivat alkaneet jo edellisenä vuonna. Kun saksalainen Bild tuli asiassa ensimmäisenä ulos, harva uskalsi vielä luottaa tietoon Räikkösen ollessa yhä sopimuksessa vahvasti McLarenin kanssa.

– Allekirjoitin sopimuksen vuonna 2005 eli aika etukäteen ennen kuin menin sinne, Räikkönen kertoo F1:n Beyond the Grid -podcastissa.

– Olen yllättynyt, että siitä pysyttiin niin hiljaa. Monesti voit lukea uutisista enemmän kuin mitä saat tietoosi tehtaalla, hän tokaisee.

Lopulta asia tiedotettiin julki Italian GP:n 2006 jälkeen. Räikkönen siirtyi tiimiin, voitti heti Australiassa ja juhli maailmanmestaruutta vuoden 2007 päätteeksi.

Ei pakkomiellettä päästä McLarenille tai Ferrarille

Räikkösen mukaan siirto Ferrarille ei ollut varsinaisesti hänen unelmansa.

– Ei minulla oikeastaan ollut sellaista, että haluan olla sitä tai tätä. Asiat vain menivät niin, hän toteaa.

– He ottivat yhteyttä ja siitä kesti aikansa, mutta näin se kääntyi. En halunnut koskaan mennä epätoivoisesti sinne tai tänne.

– Ei minulla ollut suunnitelmaa siitäkään, että menen McLarenille. Se vain tapahtui. Vähän sama oli Ferrarin kanssa, Räikkönen jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat