F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen otti pitkästi kantaa Sebastian Vettelin tilanteeseen – nojasi omiin Ferrari-kokemuksiinsa

1:46
Videolla Kimi Räikkösen ajatuksia Espanjan GP -viikonlopun alta.

Kimi Räikkösen hyvä ystävä Sebastian Vettel on ollut tukalassa asemassa Ferrarilla alkukauden aikana. Vettel ei ole ollut lainkaan siellä, missä hänet on totuttu näkemään. Räikkösen mukaan Vettelin tilanteesta tehdään pahempi kuin mitä se oikeasti onkaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

– Se on vähän sama kuin meillä nyt. Emme ole kovinkaan tyytyväisiä siihen, missä nyt olemme. Tilanne ei ole helppo, mutta se on osa tätä lajia. Pitää vain parantaa, Räikkönen vertaili Ferrarin ja Vettelin asemaa Alfa Romeon nykymenoon.

Räikkönen tietää, mistä puhuu. Hän oli osa Ferraria pitkän tovin niin 2000- kuin 2010-luvulla.

Suomalaiskuski ei usko, että Ferrari-kuljettaja olisi poikkeavan kovien paineiden alla.

– En koskaan tuntenut niin, että se olisi ollut jotenkin erilaista kuin jossain muussa tallissa. Ehkä se vaikuttaa siltä, jos lukee mediaa ja kaikkia sanomalehtiä. En kuitenkaan koskaan kiinnittänyt huomiota niihin.

– Meillä oli joskus vaikeampia jaksoja ja italialaiset osaavat olla rajuja median puolella. Mutta se on mitä se on. Mediassa on helppo kirjoittaa kaikenlaista, kun asiat eivät mene hyvin. Sitten kun taas menee, niin sitten sävy on toisenlainen.

– Olen varma, että hän (Vettel) ei ole iloinen siitä, miten asiat menevät tällä hetkellä. Mutta noin se vain joskus on. Ferraria seurataan tarkasti, varsinkin italialaisten toimesta, mutta en usko, että mitkään ulkopuoliset tekijät vaikuttavat siihen, miten hän hoitaa hommansa. Hän on ollut pitkään lajissa ja hän tietää, että joskus asiat menevät noin.

– Heidän pitää vain löytää tapa, jolla he pystyvät kääntämään sivun, Räikkönen pohdiskeli.

Räikkönen osaa tuntea Vettelin tuskan, joka liittyy olennaisesti Ferrarin moottoreihin. Italialaistallin voimalähde on tällä hetkellä selvästi heikompi kuin Mercedeksen vastaava. Tämä taas näkyy niin Ferrarin kuin sen asiakastallien vauhdissa. Räikkönen maistaa tästä oman osansa, Alfa Romeon kuuluessa Ferrari-siiven alle.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja