Kimi Räikkönen liittyy harvinaiseen kastiin – Sebastian Vettel muisteli Jäämiestä, joka ei ”välittänyt p*skaakaan”

Kimi Räikkönen liittyy sunnuntaina harvinaislaatuiseen joukkioon, kun hän ajaa uransa 300. F1-osakilpailun. Merkkipaalun yhteydessä monet F1-tahot ovat muistelleet Räikköstä ja tämän vaikutusta koko lajille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Monacon GP suorana 23.-26.5.
Su: Monacon GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkösestä tulee historian viides kuljettaja, joka on ajanut vähintään 300 F1-osakilpailua. Samassa kastissa ovat Rubens Barrichello (326 ajettua osakilpailua), Fernando Alonso (314), Jenson Button (309) ja Michael Schumacher (308).

Räikkönen liittyi F1-sarjaan jo aikanaan vuonna 2001. Monta vuotta suomalaiskuskin tallikaverina Ferrarilla toiminut Sebastian Vettel muistaakin suomalaisen jo pitkältä matkalta.

– Kun tulin sarjaan, en oikein tiennyt kenestäkään muusta. Tiesin hänet – Kimi oli yksi parhaista kuljettajista. Ja hän on edelleen, Vettel miettii.

Räikkönen ja Vettel ehtivät olla yhtä aikaa Ferrarilla vuosina 2015-18. Kaksikko tuli hyvin toimeen, eikä Vettelillä olekaan pahaa sanottavaa suomalaisesta.

– Hän on oma itsensä – hän on ollut aina sitä. Kimi on suora, hänen kanssaan on helppo tulla toimeen. Kimi sanoo, mitä hän ajattelee.

– Kimistä on sanottu, ettei hän välitä paskaakaan. Se saattoi olla ehkä jotenkin totta silloin kun hän oli nuori – nyt hän välittää enemmän. Mutta todellisuudessa hän on yhä se sama tuttu Kimi, Vettel totesi suomalaiskuskista.

Video Räikkönen-muisteluista näkyy alta ja täältä.

Lue myös:

    Uusimmat