McLarenin F1-kuski arvioi: kumpi on parempi, Mika Häkkinen vai Kimi Räikkönen?

McLaren on suomalaisille tuttu talli. Neljästä tallissa ajaneesta sinivalkoisesta kuljettajasta Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen omaavat kovimmat meriitit. Mutta kumpi heistä on kovempi?

MAINOS

Itävallan F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Itävallan GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

F2-kisat: Su 11.15 
GP3-kisat: Su 10.05 

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Tähän kysymykseen oman vastauksensa antoi tallin Twitter-tilillä McLarenin takavuosien luottokuljettaja Alex Wurz. Itävaltalainen toimi tallissa testikuljettajana 2001-2005. Hän ehti työskennellä sekä Häkkisen että Räikkösen kanssa, joten hän jos kuka omaa oikeuden kertoa mielipiteensä kaksikosta.

Wurzin valinta osui lopulta nuorempaan suomalaiseen. 

- Sanoisin, että Kimi oli nopeampi.  Mutta ei heti, vaan vasta toisella kaudellaan, kun hän tuli tutuksi tallin kanssa ja auto saatiin hänelle sopivaksi. Hän sai todella siitä kaiken irti ja hänen olisi pitänyt voittaa mestaruus, Wurz muistelee kautta 2003.

Räikkönen hävisi tuolloin MM-tittelin Ferrarin Michael Schumacherille vain kahdella pisteellä. Räikkösen kannalta jossiteltavaa jäi reilusti, sillä teknisten ongelmien voidaan katsoa riistäneen mieheltä tittelit sekä 2003 että 2005.

- Kun saimme auton kuntoon, hän voitti lähes kaikki kisat, Wurz ihasteli.

Räikkösen suomalaista edeltäjää tallissa, Häkkistä, Wurz arvostaa erittäin nopeaksi kuljettajaksi. Suomalaisen luontainen nopeus teki hänestä kuitenkin itävaltaisen mielestä joskus "laiskan".

- Mika oli aina niin nopea, mutta hän saattoi menettää yhdessä mutkassa pari kymmenystä. Kun hänelle sanoi hänen pystyvän parantamaan aikaansa, hän saattoi tehdä sen jossain muussa mutkassa. Hän tiesi voittavansa joka tapauksessa, joten hän ei välittänyt asiasta niin paljoa, Wurz muistelee ihaillen.

Katso Wurzin video alta olevasta tviitistä tai tästä.

Lue myös:

    Uusimmat