Kimi Räikkönen kumoaa myytin F1-auton kehittämisessä – Alfa Romeon tehtaalla painettiin pitkää päivää kisojen välissä

Useamman F1-kisan ajan vaikeuksissa olleen Alfa Romeon Kimi Räikkönen kertoo, ettei auton kehitystä koskaan keskeytetä kokonaan loppukaudestakaan. Kaikki muutokset palvelevat myös seuraavan vuoden auton suunnittelua.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alfa Romeo on saanut kesätauon jälkeisistä viidestä kisasta yhteensä vain kolme MM-pistettä. Ongelmat ovat olleet moninaisia, joten tiimillä on riittänyt pohdittavaa autonsa kehityksessä.

Puolentoista viikon tauon aikana Sveitsin Hinwilin tehtaalla tehtiin jälleen kovaa töitä pulmien korjaamiseksi.

– Uskon, että ymmärsimme taas vähän lisää viime kisassa, mutta aika näyttää, miten pärjäämme täällä ja voimmeko olla mukana pistetaistelussa, Räikkönen puntaroi torstaina F1-sarjan omalle tv-kameralle.

Räikkösen mukaan loppukauden laskeva vire ei ainakaan johdu siitä, että Alfa Romeo olisi siirtänyt panoksensa jo ensi kauden auton kehitystyöhön. Tämä olisi jo taloudellisesti kannattamatonta, sillä myös keskikastissa valmistajien MM-sijoitukset ovat miljoonien eurojen arvoisia palkintorahojen jaossa.

– Mitä tahansa teemme tänä vuonna, se auttaa meitä ymmärtämään juttuja ensi vuotta varten.

– Ei se koskaan mene niin, että lopetat nyt (auton kehittämisen) ja olet parempi ensi vuonna. Jos säännöt muuttuisivat paljon, se olisi eri juttu, Räikkönen toteaa.

Giovinazzi: Kiireinen viikko takana

Tallikaveri Antonio Giovinazzi kertoo niin ikään kovasta työstä, jota Alfa Romeolla on tehty kisojen välissä ennen Meksikoa.

– Meillä oli kiireinen viime viikkoa tehtaalla yrittäessämme ymmärtää, mitä muutamissa viime kisoissa tapahtui. Toivottavasti löysimme ratkaisun ja pystymme palaamaan pisteille sunnuntaina, Giovinazzi sanoo MTV Urheilulle.

No mikä se ratkaisu oli?

– Noh, katsotaan huomenna, että toimiiko se, Giovinazzi hymyilee.

– Meidän täytyy tehdä töitä monen osa-alueen kanssa, mutta kerron huomenna (perjantaina), jos löydämme oikean tavan, hän lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat