Tehtaalla ollut ”suma” esti F1-kriisitalli Williamsia kehittämästä autoa – viikonlopulle tiedossa muutoksia: ”Sitten tiedämme, onko meillä mitään toivoa loppukauden suhteen”

Williams on F1-sarjan ainoa talli, joka ei ole saanut kuluvalla kaudella pistettäkään. Tallipäällikkö Claire Williams kertoo vaikeuksien johtuneen tehtaalla olleesta sumasta, jonka takia autoa ei pystytty kehittämään. Menopeliä aiotaan kuitenkin päivittää Espanjan GP:tä varten.

Williamsin surkea tilanne paljastui jo Barcelonan talvitesteissä, sillä talli ei saanut autoaan valmiiksi testien avauspäiville. Huhut taloudellisista vaikeuksista kävivät kuumana.

Tallipomo Claire Williamsin mukaan autoa ei voitu kehittää tehtaalla olleen "suman" takia. 

– Aiomme nyt tehdä autoon parannuksia, jotka ovat vain odottaneet hyllyllä sillä aikaa, kun purimme valmistajalla olleen suman, tallipomo sanoi Autosportille maanantaina.

– Tunnelin päässä on hieman valoa. Kiinan GP osoitti, että olemme lisänneet auton suorituskykyä, mutta olemme silti aivan liian kaukana yhdeksännellä sijalla olevasta tallista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tulevana viikonloppuna Espanjan GP:ssä nähdään jo joitakin muutoksia. Tulokaskuljettaja George Russell uskoo saavansa paremman auton alleen.

– Tiimi tekee todella paljon töitä ja tiedossa on hienoja asioita. En tiedä, kuinka paljon lähemmäs pääsemme muiden autojen vauhtia, mutta vaikeat viikonloput ovat tehneet meistä vahvempia. Jossain vaiheessa voimme kääntää kurssin. 

– Teemme paljon töitä. Emme vain toivo ihmettä tai sitä, että ongelmat katoaisivat, Williams säesti.

Töitä kuitenkin riittää, sillä Russellin mukaan syynissä on useita asioita aerodynamiikasta jarruihin. Barcelonassa nähtävät viilaukset ovat vasta pieniä.

– Tämä kertoo meille selvästi, mihin meidän täytyy keskittyä. Testien tulosten perusteella tiedämme, onko meillä mitään toivoa loppukauden suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat