"Hän ei uskonut, että Lewis Hamilton on niin luupää" – Max Verstappen -kohukolari paljasti F1-mestarin unohdetun puolen

1:11
Tästä on kyse: Max Verstappen päätyi hurjalla vauhdilla seinään kolarissa Lewis Hamiltonin kanssa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Italian GP 10.9.-12.9.
Su: Italian GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

MM-sarjan kärkipaikasta raastavaa kilpailua käyvät Verstappen ja Hamilton kolauttivat autonsa yhteen Silverstonen radalla ajetun kisan avauskierroksella. Osuma johti siihen, että paalulta startannut Verstappen joutui keskeyttämään. 

Kolari on poikinut syyttelyä Red Bullin ja Mercedeksen sekä kuskien välillä, ja Verstappenin edustama Red Bull on pyytänyt kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristoa tutkimaan tapausta uudelleen.

Formulasirkuksen Ville Myllyrinne, Niki Juusela ja Ossi Oikarinen näkivät kolarin tulisena kilpailutilanteena, mutta pöyhivät aktiivisesti myös kolarin mahdollisia taustavaikuttimia. 

– Tiesimme, että se, joka voittaa ensimmäisen kierroksen, tulee olemaan vahvoilla kisavoiton suhteen. Sen takia tämä (kolari) sattui juuri Englannissa ja Copse-mutkassa, Juusela totesi pitkään todennäköiseltä näyttäneestä kolarista. 

Myllyrinne ja Oikarinen ihmettelivät silti Verstappenin periksiantamattomuutta tilanteessa, jossa hän voi MM-sarjan johtajana menettää niin paljon.  

– Hän ei uskonut, että Hamilton on niin luupää, että nyt on kaivettu se tiikerinsilmä esiin, Juusela vastasi. 

– Tämä oli mielestäni hyvä näyttö Hamiltonilta. Tähän saakka Hamilton on yleensä antanut periksi juuri sen takia, että hän on johtanut MM-sarjaa. Hän on ymmärtänyt sen, että ne muutamatkin pisteet ovat tärkeitä sitten kauden lopussa verrattuna siihen, että tulee keskeytys. Hän on yleensä ollut se, joka antaa vähän siimaa ja antaa Verstappenin tehdä mitä tekee, Oikarinen kommentoi.

Myllyrinne huomautti, että tätä on Hamiltonilta nähty edellisen kerran vuonna 2016, kun Nico Rosberg kukisti brittitähden Mercedes-kuskien välisessä, hurjassa mestaruustaistossa. Tuon jälkeen Hamilton on ajanut neljään mestaruuteen, halliten MM-taisteluja. 

Formulasirkuksen tuoreimmassa jaksossa lisää keskustelua F1-alkukauden puhuttaneimmasta kolarista. Ville Myllyrinne, Niki Juusela ja Ossi Oikarinen paketoivat myös alkukauden onnistujat ja epäonnistujat, ja kolmikko paaluttaa myös tallipaikat kaudelle 2022. Katso ja kuuntele jakso kokonaisuudessaan C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja