Red Bull -pomo antoi päivityksen Max Verstappenin ja Lando Norrisin yhteenoton jälkipyykistä – "Hän ei tule muuttumaan"

Max Verstappen ja Lando Norris kolaroivat Itävallan GP:ssä viime sunnuntaina.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kommentoi Max Verstappenin ja Lando Norrisin yhteenottoa Sky Sportsille.

Itävallan F1-osakilpailun suurimmaksi puheenaiheeksi nousi kisan voitosta taistelleiden Red Bullin Max Verstappenin ja McLarenin Lando Norrisin välinen kolari. Norris keskeytti kolarin seurauksena ja Verstappen sai yhteenotosta 10 sekunnin aikarangaistuksen.

Norris latoi kisan jälkeen tylyä tekstiä kilpakumppaninsa ja ystävänsä suuntaan.

– Jos hän sanoo, ettei hän tehnyt mitään väärää, niin en arvosta sitä kyllä yhtään. Jos hän myöntää, että hän oli tyhmä ja että hän törmäsi minuun, ja että hän ajoi huolimattomasti, voin silloin jakaa vähän arvostusta asian myöntämisen suhteen, Norris murahti kisan jälkeen.

Red Bullin tallipomo Christian Horner kertoi Sky Sportsille, että Norris ja Verstappen ovat jo puhdistaneet ilmaa.

– Ymmärrykseni mukaan he ovat jo keskustelleet. En usko, että (heillä) on mitään ongelmaa, Horner sanoo.

Kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen aloitti käynnissä olevan kauden suvereenisti voittamalla kauden viidestä ensimmäisestä neljä. Hiljalleen McLaren on kuitenkin noussut kiusaamaan Red Bullia.

Norris ajoi uransa avausvoittoon toukokuussa Miamissa ja on tuon kisan jälkeen noussut palkintokorokkeelle kolmesti. Kanadassa, Espanjassa ja Itävallassa Norris on lyönyt todella hanakasti Verstappenille kampoihin.

Norrisista ja Verstappenista on muodostumassa uusi tulinen kilpapari F1-radoille. Horner vakuuttaa, ettei Itävallan GP:ssä nähty kolari muuta suojattinsa Verstappenin ajamista.

– Maxin puolelta voin sanoa, ettei hän tule muuttumaan. Lando opettelee ajamaan Maxia vastaan ja he ovat äkkäämässä sitä. Heidän välisensä kisaaminen tulee väistämättä olemaan tiukempaa tulevissa kilpailuissa, koska autot näyttävät olevan niin lähellä toisiaan, Horner sanoo.

– Max on kova kilpa-ajaja. Hän on luultavasti yksi kovimmista kilpa-ajajista radalla. Kaikki tietävät sen, että jos he ajavat Maxia vastaan, hän tulee antamaan kaikkensa.

Verstappen oli kahdella edelliskaudella täysin suvereeni ja nappasi kausien 2022 ja 2023 mestaruudet käytännössä täysin ilman kunnollista haastajaa. Norris on lyönyt Verstappenin radalla ahtaalle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2021 mestaruustaiston, jolloin Lewis Hamilton ja Verstappen taistelivat räiskyvästi maailmanmestaruudesta.

– Hän ajoi uskomattoman kovaa jo kaudella 2021. Hän on kova kisaaja. Hän ei ole ajanut kunnolla kilpaa ketään vastaan kahden vuoden aikana, koska hän on ollut niin paljon muita edellä, Horner sanoo.

Horner sanoo, että Norrisin ja Verstappenin välinen kolari oli vain ajan kysymys.

– Heidän kolarinsa on ollut rakentumassa edellisten kolmen tai neljän kisan aikana, joissa he ovat ajaneet kovaa vastakkain. Jossain vaiheessa aina läikkyy yli. Ja nyt niin kävi, Horner sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat